El nou servei de neteja viària i recollida de residus comença a funcionar 

La freqüència de recollida de mobles augmenta de 3 a 6 dies, la neteja viària es farà 7 dies a la setmana i s’ intensificarà la neteja en els polígons industrials

0
489

Aquest mes d’abril ha començat a funcionar el nou servei de neteja viària i recollida de residus a la ciutat. El contracte de 3.979.852 € (785.241 € més que el contracte anterior) incorpora tot un seguit de millores amb l’objectiu de donar resposta als nous espais i zones urbanitzades del municipi i, per tant, a les necessitats actuals de Sant Adrià.

El contracte té una vigència d’un any (prorrogable un any més). Els diferents serveis es desenvoluparan progressivament i podran variar i adaptar-se a l’increment d’ús dels diferents espais del municipi segons l’ època de l’any (estiu, hivern…).

Millores en la neteja viària

Els serveis de neteja viària es divideixen en 3 grups de tractament perquè sigui més efectiva: neteges bàsiques (neteges diàries dels carrers de la ciutat) neteges específiques (són aquells serveis previsibles i cíclics que s’han de dur a terme després d’esdeveniments concrets com Festa Major, Sant Joan, fires, pla de reforç per a la caiguda de fulles…) i neteges extraordinàries (per incivisme, oci nocturn…).

Les millores més destacables són:

 • Més personal: Augment del 7% respecte al contracte de 2017, de 70 treballadors es passa a 75.
 • Neteja manual:

*7 dies a la setmana de dilluns a dissabte en torns de matí i tarda. 25 equips en torn de matí i 3 equips de repàs en torn de tarda.

*3 equips de repàs en torns de matí i tarda diumenges i festius.

 • Reforç en els polígons industrials (Sot i Monsolís):dos cops per setmana cada polígon, amb una neteja a fons els dissabtes.
 • Incorporació de tasques de desinfecció de parcs infantils, places, centres d’ensenyament i centres sanitaris i en general zones cèntriques i amb gran afluència de públic.
 • Increment dels serveis d’escombrada manual (77 jornades més de dilluns a dissabte); d’aiguabatre mecànic (38 jornades distribuïdes en 3 cops per setmana) durant la temporada d’estiu en determinades zones amb més ús ciutadà (zones properes a les platges o a l’entorn dels contenidors); i també del servei de l’escombrat mixt (749 jornades l’any) que permet una neteja a fons de calçada i vorera.
 • 60 papereres noves que serviran per substituir les que estiguin fetes malbé i per posar-ne de noves (hi ha 1060 papereres a la ciutat).
 • Es reforça el servei de neteges específiques:

* 50 hores més respecte a les 55 del contracte anterior, per tant 110 h, que es destinaran a la neteja dels punts que acumulin abocaments de residus, trastos, mobles…, per neteja de carrers després de celebració d’esdeveniments, etc.

S’incorpora un servei de desbrossament, escatat i neteja dels solars municipals (un total de 2’5 hectàrees un cop l’any).

*Neteja setmanal del Mercat d’Encants.

*Servei de retirada i recollida de fulles, flors o fruits que embruten el terra i la via pública.

*Més mitjans materials per a les tasques de retirada de residus en treballs en alçada.

*Servei Fem dissabte que permetrà el reforç de la neteja d’una zona del municipi cada dissabte.

 • Servei de neteges extraordinàries24 h durant els 365 dies de l’any. Inclou un pla de contingència millorat amb les mesures que s’han d’aplicar en cas d’episodis de pluges, vents forts neu o gel, accidents a la via pública i avaria o aturada de vehicle i d’un pla d’emergència sanitària.

Millores en la recollida de residus

 • Es dobla la freqüència de recollida de mobles i trastos vells: 6 dies en comptes de 3.
 • 50 h més destinades a la recollida de residus (en el contracte anterior es destinaven 60 h i en aquest nou contracte són 110 ).
 • Es posarà en marxa una web per fer intercanvis o donar els trastos vells i d’aquesta manera fomentar la recuperació i la reutilització.
 • Nous sistemes de recollida:

*En el Mercat Municipal i el Banc dels Aliments s’incorporen nous contenidors amb sistema d’identificació d’usuari i d’accés electrònic a la cambra de residus de la fracció orgànica del mercat (d’aquesta manera es registrarà la quantitat recollida per a cada fracció de residus que es gestionen en les dues instal·lacions).

*En el Mercat d’Encants s’instal·laran 6 àrees d’aportació amb contenidors per a les fraccions de resta, paper i cartró i envasos al llarg de tot el recorregut del mercat. Així es facilitarà que els paradistes tinguin punts de recollida a prop de la parada per dipositar els diferents residus.

 • Increment de l’estoc en contenidors del 6% al 9%, que garantirà la reposició immediata, la reparació i substitució en 24 h.
 • Millores en la neteja dels contenidors i tractament per a la reducció d’olors.

Més control de la qualitat del servei i aplicació de criteris més respectuosos amb el medi ambient

Altres novetats del contracte són les millores en la comunicació i control de la qualitat del servei amb una APP que permet registrar les incidències ràpidament i resoldre-les amb més agilitat. A més a més, el servei aplica criteris ambientals com ara tecnologies més netes i sostenibles, més ús de recursos hídrics amb ús ‘aigua freàtica, etc. També s’ofereix un servei permanent d’informació i educació ambiental .

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí