19.9 C
Sant Adrià de Besòs
martes, septiembre 21, 2021
spot_img

Arxivada la denúncia de Marea Verde contra l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs

La Fiscalia Provincial de Barcelona (secció de Medi Ambient i Urbanisme) ha arxivat la denúncia presentada el passat mes de juny per l’entitat Marea Verde contra l’Ajuntament de Sant Adrià, per un presumpte delicte mediambiental a la platja del Litoral.

Els fets denunciats feien referència a una possible actuació irregular de l’Ajuntament que hauria pogut «per acció u omissió, posar en perill la protecció de la salut de les persones, de la fauna i del medi ambient».

L’entitat denunciava que el fet de que a l’av. de la Platja poguessin haver soterrades substàncies tòxiques i cancerígenes d’antigues industries sumat al moviment de terres derivat de la instal·lació del cable submarí (que travessa aquest indret), suposava un risc per a la salut humana.

La denúncia també argumentava que l’Ajuntament va rebre l’informe de l’empresa TECSÒL (informe que alertava del risc per a la salut de les persones en un àmbit concret de la platja), el 13 de maig, i que no es va donar a conèixer als membres del Consell de Medi Ambient i a l’oposició municipal fins el 28 de maig. La platja es va tancar cautelarment el 29 de maig, durant aquest marge de temps va romandre oberta al públic malgrat que l’equip de govern tenia coneixement del risc per a la salut de les persones usuàries.

La Fiscalia ara ha determinat que cap d’aquests fets constitueix un delicte penal. L’Ajuntament no ha concedit  cap llicència il·legal ni ha tolerat la infracció de les lleis mediambientals. Els 15 dies transcorreguts, segons la denúncia, entre la recepció de l’informe de TECSÒL i la comunicació al Consell de Medi Ambient i a l’oposició, tenint en compte el dilatats terminis d’actuació de l’Administració, «no pot ser considerat com equivalent a una tolerància o permissivitat per part del consistori de la situació detectada».

La Fiscalia al·lega que l’Ajuntament no ha amagat l’informe de TECSÒL «que va ser comunicat i difós pocs dies després de la seva recepció» i tampoc «ha omès l’adopció de les mesures

necessàries per protegir la salut dels ciutadans» ja que la platja va ser tancada dues setmanes després de rebre aquest informe, «un termini de demora que no es pot considerar excessiu donada la repercussió de la mesura». La Fiscalia també destaca que en l’informe de valoració de la qualitat del sòl de la platja del Litoral de  l’Agència de Residus de Catalunya s’assenyala que l’Ajuntament de Sant Adrià ha encarregat un estudi de la qualitat de la sorra de la platja del Litoral.

Per tot això, la Fiscalia Provincial acorda arxivar les diligències i demana tant a l’Agència de Residus com a l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs informació periòdica per fer un seguiment de les gestions que es portin a terme per eradicar o minvar la contaminació de la platja del Litoral.

Últims Articles

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3,391FansMe gusta
1,571SeguidoresSeguir
11suscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles