Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 20 de Maig de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

ANC Sant Adrià de Besòs - - 4/8/2017

Ramon Rosés Roca (07-03-1949/30-07-2017) pare de família, ciutadà i patriota exemplar

 

 

Pare de família, ciutadà i patriota. Aquesta triada de valors han acompanyat al Ramon Rosés Roca al llarg de la seva vida.

El seu caràcter acollidor  feia de la relacions amb els altres l’art de fer amics arreu on anava. No és una frase feta sinó la constatació d’una manera de fer entranyable amb tothom.
El pas del temps ens farà créixer de forma gegantina la seva imatge i el record de les seves paraules formaran part del nostre capital humà més important.
El seu nucli més íntim, la família, ha estat la gran receptora de les seves qualitats. Rés es plantejava sense ell, i amb ell tot era possible. La seva estimació pels seus no tenia límits i la seva imaginació arribava a cotes insuperables. Sempre serà recordat com la persona que els estimava profundament. I quan els seus nets preguntin: Com era l’avi ? La resposta els omplirà de joia.


Des de molt jove va tenir interès per conèixer el seu país. Com podia estimar Catalunya sinó la coneixia a  fons. Varen ser els anys del Centre Excursionista de Sant Adrià, on dia a dia, ell anava cercant la descoberta de la seva pàtria. Els seu coneixement de la nostra realitat nacional tenia l’ aval  de molts anys de fidelitat al país no teòrica sinó real.
La seva professió de guàrdia urbà la va exercir vetllant sempre per a fer complir tota la reglamentació que afavoria un millor viure de les persones que tenia encomanades. Home de pau, volia el millor per a tots els seus ciutadans, excel·lia en la discreció i el bon ofici de fer de policia.
El seu compromís amb l’Ateneu Adrianenc es manifestà d’una forma gens interessada, no li agradava presumir de res, però sense ell, la manifestació de la cultura popular a Sant Adrià de Besòs, representada per una munió de grups de teatre no hagués estat la mateixa. Aquella feina que no es veu però que és imprescindible de fer, era la seva tasca, dia a dia, un any i  un altre. No deia mai que no quan calia el seu suport en el cinema, les havaneres, el rom cremat i en totes les manifestacions d’un esperit de servei als altres.


Des del primer moment es feu membre de l’Assemblea Nacional Catalana de Sant Adrià. La seva adhesió era molt  conseqüent amb tot allò que havia estat el seu somni, ell volia veure la plenitud nacional del seu poble. No era un home de partit i amb l’ANC va trobar  la plataforma ideal on  podia aportar el seu esforç.
No va defugir mai cap responsabilitat i feu sempre les tasques més feixugues, especialment a l’organització de les diades de 11 de setembre, on com ara,  havia assumit de  fer-se càrrec del tram de la manifestació on ha d’anar tota la gent del Barcelonès.
Passar per la vida es pot fer de moltes maneres, però n’hi ha una que marca, la del servei als altres. Entenem els altres com la família, la societat concreta on vius i el país que t’ha vist néixer.


Ramon sempre seràs un exemple per a nosaltres, i ha estat un honor compartir amb tu  tants moments de la vida.Assemblea Nacional Catalana de Sant Adrià de Besòs
Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala