Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 23 de Maig de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

José Megías - Sant Adrià de Besòs - 13/10/2010

Els zapadors

Agrupar-se, parapetar-se i esperar és una reacció instintiva que s'explica en els manuals de la defensa. Es tracta de mantenir el domini de l'enclavament present amb l'esperança que un canvi sobtat de les condicions meteorològiques, les circumstàncies del combat o la promesa arribada de reforços alterin l'equilibri existent i produeixin l'energia i coratge suficients para, almenys, continuar la campanya amb una aurèola de domini i plans convincents d'avanç.

És indispensable la previsió i, abans que els esdeveniments es tornin clarament negatius, la terra ha d'estar excavada i plena de túnels molt de matí, precisament a la zona escenari de l'enfrontament. Afortunadament, els sapadors coneixen bé el seu treball i les instal·lacions per poder resistir són una impecable realitat. Una altra cosa serà mantenir la moral dels efectius. Fins ara Fernández de la Vega s'ha ocupat d'això amb habilitat i sense desmai algun, però la falta de somni, els continus revessos i la traïció d'antics lleials estan "agriando" la seva actitud i caràcter. En el Senat hem tingut oportunitat de comprovar-ho. Això ha generat dubtes perquè comença a veure-se-li cansada ja no cuida tant d'aparèixer amb aquells impressionants uniformes de selecte camuflatge que causaven tant temor i desmoralització en l'enemic, i el seu soflama eloqüent i alegre ja no es prodiga amb prou feines. A més, està la marxa de Celestino Corbacho que, després de l'estrany i contradictori encàrrec d'una altra missió per part de la Caserna General, afeblirà aquest important front.

Els mercats, els periòdics econòmics americans i britànics, les agències de *reiting, el desigual comportament de la col·locació del deute en l'exterior i l'elevada taxa de desocupació conformen la impressionant coalició enemiga. I, enfront d'ella, la força convencional més uns estranys aliats que es neguen a acatar el comandament únic al·legant estar sindicats entorn d'interessos de vegades dispars o paral·lels respecte dels social-progressistes i ciutadans que ara estan alguna cosa arraconats en l'oficina del refugi. Van dir haver vingut a millorar les condicions de vida, a augmentar els beneficis, drets i atencions socials i ara afirmen haver hagut de retallar-los, congelar-los i endurir-los amb motiu de l'agressió exterior.

Per tot això i davant els dubtes sobre la seva perícia i fortalesa es defensen. Els pactes amb els nacionalistes bascos apuntalarán pot ser que un any més la continuïtat de Rodriguez Zapatero; Garmendia ja no es va a anar, Rubalcaba sembla estar fort i Chaves,… una invariable expressió de abulia i avorriment però segueix i segueix,... És cert que la coalició assaltant inflingi un gran càstig constant i que no hi ha plans ni encert per parar-los, per això acudiran a qualsevol estratègia o trinxera d'última hora. Almenys s'intentarà guanyar temps, i el sacrifici -el dolor i les necessitats del creixent exèrcit d'aturats i l'objectiva disminució de riquesa i prosperitat- es fa necessari per garantir la permanència del cap sapador. Encara que això s'acaba.
Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala