Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 11 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

És la primera que s’enceta en el marc de l’Ordenança de bon veïnatge i bon ús de l’espai públic per assolir una ciutat més cívica - - 25/4/2016

Campanya per fomentar la recollida d’excrements de gos

Avui s’ha donat el tret de sortida a la campanya cívica “La caca no és del teu gos, es teva”, que vol conscienciar les persones propietàries de gossos perquè recullin els excrements. La presència de caques de gossos per carrers, places i parcs és una de les principals queixes dels ciutadans adrianencs.

Una de les prioritats de l’equip de govern per a aquesta legislatura és la millora del civisme i la convivència a la ciutat i amb aquest objectiu, té previst desenvolupar quatre campanyes sobre quatre dels aspectes que preocupen més a la ciutadania: la primera, és la que s’enceta ara per aconseguir reduir les deposicions dels gossos en els espais públics; les properes se centraran en el bon ús de l’espai públic ( disminuir els mobles al carrer i fomentar el reciclatge); en garantir el descans a les comunitats de veïns i fomentar la cura dels bens comuns (espais i mobiliari urbà).

La campanya “La caca no és del teu gos, és teva” compta amb diferents accions de caire informatiu i per fer prendre consciència: cartells que es penjaran per tot el municipi i fulletons en els quals s’argumenta perquè s’han de recollir els excrements. Es donen consells per passejar el gos, es fa un resum de l’Ordenança de bon veïnatge i bon ús de l’espai públic i es descriu el model de ciutat que volem assolir. Aquests fulletons es podran trobar a l’Ajuntament i a diversos centres públics del municipi (biblioteques, centres esportius, etc.) i a partir del setembre, la difusió es reforçarà amb un grup d’agents cívics que també els repartiran pel carrer i informaran els propietaris i propietàries de gossos. També cal destacar el paper actiu que tindrà la Policia de Proximitat, que vetllarà pel compliment de l’Ordenança en aquest aspecte.

L'alcalde, Joan Callau (centre), amb la imatge de la campanya i alguns dels agents que vetllaran pel seu compliment. Foto: Comunicació SAB

Tant pel que fa a aquesta actuació sobre els excrements dels gossos -sobre la qual es focalitzaran els esforços durant aquest 2016- com pel que fa a la resta d’aspectes de civisme, l’Ajuntament fomentarà les vies de diàleg i mediació amb els ciutadans i ciutadanes, però quan això no sigui possible vetllarà perquè es respecti la convivència (l’Ordenança preveu sancions que poden anar des de 150 a 1.500 euros).

El bon veïnatge i la bona convivència requereix la implicació de tothom i en aquesta línia l’Ajuntament ha habilitat una adreça de correu electrònic perquè els ciutadans facin suggeriments civisme@sant-adria.net. A més a més, està previst dissenyar altres mecanismes de participació per tal d’implicar les entitats, les escoles i la societat civil en general.

 
Comentaris

Alejandro Delgado Gracia
De moment és una campanya de saló amb quatre cartells a la plaça de la vila i un parell de fotos de l'alcalde davant d'això. Però a les zones més castigades per aquest problema ni rastre de la citada campanya.Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala