Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 21 de Març de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

José Megías - - 16/3/2016

L'Europa dels drets humans

Sembla ser que al món a 180 països que no compleixen amb els Drets Humans. A Europa fa 63 anys que es va aprobar el conveni. Molts països han oblidat que fa molts segles que es parla de Drets Humans, doncs segons alguns historiadors, el Cilindre de Ciro, redactat l'any 539 a. C. per Ciro el Gran de l'Imperi d'Aquemènida de Pèrsia, després de la conquesta de Babilònia, va anar el primer document sobre drets humans. També trobem altres documents datats molt després, com la declaració de drets anglesa de 1689 o la Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà amb la seva proclamació d'Igualtat per a tots, un segle després, després de la Revolució Francesa.Va ser després de les atrocitats comeses en la Segona Guerra Mundial quan es va pensar en la necessitat de signar una carta que garantís els drets de qualsevol persona en qualsevol lloc, la qual cosa va acabar sent la Declaració Universal dels Drets Humans, aprovada definitivament a París, el 10 de desembre de 1948 per l'Assemblea General de les Nacions Unides.

Molt temps ha passat des de llavors, molts avanços s'han aconseguit, encara que encara queden moltes zones al món en les quals no es respecten aquests drets fonamentals de les persones. Zones, que per la llunyania s'obliden o, almenys es difuminen en la nostra memòria, la qual cosa ens fa relaxar-nos en el nostre hàbitat segur i lliure de conflictes. Cada dia, milers de milions de persones manquen d'allò més bàsic, milers de milions d'homes, dones i nens viuen en condicions infrahumanes i sofreixen en les seves carns la desgràcia d'haver nascut en algun d'aquests països que, per a nosaltres, els que vivim a el “Primer Món”, resulten invisibles.

No obstant això, ara, aquí, a Europa, en aquesta Europa que l'any 1948 va signar la Declaració dels Drets Humans, s'estan vulnerant, un darrere l'altre, tots els seus articles, sota l'aquiescència dels seus líders, que no són capaços de resoldre d'una manera ràpida i eficaç, la situació d'aquests milers de refugiats que s'han jugat la vida per poder arribar a les costes europees, buscant, tan sol, una mica de pau per a les seves famílies.

I no és únicament que hagin de sofrir tot un calvari fins a arribar aquí, passant per aquestes màfies organitzades en el tracte de persones. És també, i molt més greu, que quan arriben aquí, han de sofrir tot tipus de vexacions, tenint a veure com s'han alçat reixats espinosos davant els seus ulls, patint gana, fred i malalties, en uns campaments que no tenen cap condició que es pogués qualificar d'humana, i ara, a l'espera que se'ls vengui al millor postor, en aquest cas Turquia, com si fossin bestia en una fira.Els governs europeus que tenen la paella pel mànec d'aquesta crisi humanitària, facin alguna cosa ja per solucionar-la. Però, per descomptat, alguna cosa que no sigui vendre a les persones a una sort molt pitxor de la que tenien.

 

 
Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala