Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 11 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Xavier Soley, regidor de CDC, presenta una moció al ple d'aquesta tarda - - 29/2/2016

"El futur tanatori ha de servir per millorar les connexions per a vianants entre els dos marges del riu"

El grup municipal de CDC a l'Ajuntament de Sant Adrià presenta una moció en el Ple per exigir que s'estudiïn els accesos per a vianants al futur nou tanatori i al conjunt d'equipaments del marge dret del riu

Sant Adrià de Besòs disposarà en un futur proper d’un nou equipament funerari. El tanatori és un dels pocs equipaments que falten a la nostra ciutat i ha de donar servei a la població adrianenca que fins ara, ha d’utilitzar els tanatoris de ciutats properes com Badalona, Santa Coloma de Gramenet o Barcelona.

El futur tanatori estarà ubicat al barri de la Catalana, en una parcela aïllada entre el riu Besòs i la ronda del litoral, tenint com a instal.lació més propera la ciutat esportiva del RCD Espanyol i el Museu d'història de la Immigració.

El nou tanatori no pot quedar aïllat pels ciutadans entre el riu i la ronda

Per la situació de la futura instal.lació funerària, l’equipàmentquedarà aïllat entre la carretera de la Catalana, el riu, el vial d’accés a la Ronda i la pròpia ronda litoral. Si per una banda això pot afavorir la connexió amb vehicles, tanmateix per l’altra, sembla dificil i complicat l’accés per a vianants.

En la moció presentada per CDC, sol.licita que s’estudïi la millora dels recorreguts per a vianants provinents de l’altra banda del riu, des dels barris de Sant Adrià nord i Sant Joan, com també des del barris del propi marge dret, el Besòs, Trajana, la Catalana i la Mina. Aquesta moció s'argumenta, donat que una de les finalitats d'aquest tanatori a Sant Adrià és precisament, el fet de fer possible la proximitat i evitar desplaçaments dels ciutadans i ciutadanes de Sant Adrià en el cas de defunció d’algun familiar o veí.

Xavier Soley, regidor de CDC, presenta una moció sobre el futur tanatori al ple d'aquesta tarda. Foto: CDC SAB

Segons Xavier Soley: "és urgent millorar el pont de la N-II pensant amb els vianants i ciclistes"

A criteri del regidor convergent, resulta encara més necesssari aquesta millora de la connectivitat, no tan sols per al futur nou equipament funerari, sinó pel fet que aquest se suma a la necessitat de millorar i fer més segurs els accessos per a vianants i bicicletes d’una banda a l’altra del riu pel pont de la N-II, tant per accedir a les instal.lacions esportives del RCD Espanyol, el MhiC, així com als equipaments educatius del marge dret (Escola Túrbula), i tots els nous serveis d’oci i restauració del barri de Montsolís.

El regidor de CDC, assenyala que "resulta necessari i urgent encarregar aquest estudi de millora dels accessos per a vianants, tant pel que fa al futur tanatori, com per a la millora de la connexió entre els dos marges del riu en aquesta zona de la ciutat especialment, en el tram del pont de la N-II".

Les actuacions de millora pels vianants en aquest pont és un tema que caldrà plantejar novament al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Text: CDC SAB

 

 
Comentaris

Alejandro Delgado Gracia
Quins interessos hi ha per no indicar que el tanatori va acompanyat d'un crematori? Per què cap formació política destapa aquesta ocultació? Per què Sant Adrià ha de seguir sent la rebotiga de Barcelona on s'instal•la tot allò que molesta, (Incineradora, centrals elèctriques, crematoris, etc.)? I els mitjans de comunicació locals, quin paper jugueu en tot això?

Alejandro Delgado Gracia
Lamentable carta del nostre alcalde en defensa de la instal•lació d'un forn crematori a la nostra ciutat. M'agradaria realitzar algunes puntualitzacions sobre aquest tema: • L'oposició veïnal, avalada per 5.000 signatures, és per la construcció d'un forn crematori, no amb la instal•lació d'un tanatori convencional. Informació que fins ara l'ajuntament havia tingut oculta a la ciutadania. • Sobre la contaminació que provoca aquest tipus d'instal•lacions, cal llegir algun informe seriós sobre aquest tema i veure les referències de contaminació amb toxines, furanos i mercuri, cal tenir en compte que a Espanya no hi ha normativa regulatòria respecte als nivells d'emissió d'aquests contaminants. Per això que el nostre alcalde en la seva carta solament parla de bones voluntats per reduir la contaminació, mai parla d'exigències. • També parla de la no proximitat d'habitatges i centres escolars, potser no conegui la zona, però molt a prop de la futura instal•lació està la ciutat esportiva del Real club Esportiu Español, per la qual passen i entrenen centenars de nens diàriament. Ja que el nostre alcalde sembla tenir tanta preocupació pels nostres morts, també hauria de tenir-la amb els vius i preocupar-se dels equipaments municipals existents, mols amb un lamentable estat de conservació i de gestió.Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala