Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 20 de Maig de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Mari Carmen Lozano Pareja - - 22/1/2016

Smart city Badalona,

Un minut després que l’autobús inici el seu recorregut veig que el semàfor ha canviat de color, que el paisatge desapareix ràpid i que la mirada se m’escapa per la finestra. De cop em trobo amb el projecte l’Estrella, un equipament urbanístic encara sense desenvolupar, terres emmurallades darrera una paret que amaga brutícia i oblit. Penso en Dalt la Vila, en el barri de Sant Roc, en els laterals de l’autopista i en Sant Crist, en tots aquells projectes de ciutat, que al llarg dels anys han anat quedant arraconats.

El trajecte continua i apareix la Plaça de Pompeu Fabra plena d’arbres que comencen a créixer i olorar. La conductora s’atura en la parada emplaçada una mica abans d’arribar a la plaça de la Vila: l’àgora ciutadana, allà on Hipatia i Plató argumenten, dialoguen, debaten. Allà on els ciutadans poden demanar la paraula per manifestar les seves opinions, el que voldrien per la seva ciutat així com les seves queixes o preocupacions. Allà on des de la participació directa i transparent interactuen polítics i ciutadans.

Mentre l’autobús segueix el trajecte penso en la smart city Badalona, la ciutat intel·ligent, en les possibilitats turístisques de la Badalona destination (pont del petroli, Ca l’Arnús, la Caci); en la Badalona tecnològica (xarxa wifi gratuïta); en la Badalona sostenible i segura (sistema públic de bicicletes, guàrdia urbana de proximitat, els parcs); en la Badalona cultural (l’Escorxador, el Museu, les biblioteques, els teatres); en la Badalona musical (l’auditori, el conservatori); en la Badalona política: en les noves relacions entre partits, governants, ciutadans i entitats; en la Badalona de la convivència i la generositat que continuarà vetllant per les persones (gent gran, persones amb discapacitats, joves...).

Baixo de l’autobús i considero com serà la Badalona del futur. La Badalona que ha de començar a invertir en qüestions que vagin preparant la ciutat per un nou pla ciutadà que atengui: transports, informàtica, salut, serveis, cultura. La Badalona de l’educació, de la ciència i la imaginació. La Badalona intel·ligent que escoltarà a les persones -de forma col·lectiva i individual- per conèixer les seves demandes, que processarà i transformarà la informació rebuda en serveis necessaris i recursos eficients que permetran millorar la qualitat de vida de tots els ciutadans.

La ciutat romana, la medieval, la de les vinyes, la de les barques a la vora del mar s’han anat transformant en una altra ciutat: la democràtica i la social; la instruïda i la tecnològica, la de les xarxes, la dels serveis, la de la participació i el coneixement. Petjades de carrers i horitzons, de progrés i literatura, de creativitat i estètica. Veig una fotografia plena de roses vermelles, on la bona convivència, el civisme i l`ètica seran el reflex d’una Badalona amable i segura, humana i intel·ligent.
Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala