Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 11 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Va ser presentada al ple del dilluns pel president de la plataforma per la seva conservació - - 2/12/2015

S'aprova una moció en suport de les tres xemeneies

Roger Hoyos, president de la Plataforma per la Conservació de les 3 xemeneies, durant la defensa de la moció. Foto: PC3XEl passat dilluns, al ple de novembre, la Plataforma per la Conservació de les tres xemeneies va presentar una moció per demanar l'acceleració de la tramitació de l'expedient de declaració de Bé Cultural (BCIL), la immediata convocatòria de la Comissió Ciutadana del Front Litoral i que l'Ajuntament faci pública i accessible la informació que té previst presentar a ENDESA. La moció, defensada per Roger Hoyos, president de la plataforma, va ser aprovada amb els vots favorables de tots els grups polítics, menys el PP, que es va abstenir.

Aquí podeu consultar el text de la moció:

Atès que ENDESA ha presentat el projecte d'enderroc de les estructures que resten de les 3 Xemeneies i l'edifici de turbines de la Central Tèrmica de Sant Adrià.

Atès que ENDESA ha presentat un recurs de reposició contra la moratòria d'un suspensió  de llicències d'enderroc per un any

Atès que no hi hagut voluntat política per part dels equips de govern de l'Ajuntament de protegir la central tèrmica amb una declaració legal de Bé Cultural d'Interés Local (BCIL)  en les dues ocasions (2003 i 2012) que han tingut per fer-ho i que fins ara no han fet res  efectiu per donar compliment a la voluntat de conservació expressada per la ciutadania a  la consulta ciutadana de 2008, situació que ha comportat la pèrdua irreparable  d'importants elements patrimonials.

Atès que és considerem lamentable que no s'hagi convocat el "procés participatiu" sobre  la modificació de la futura remodelació del Pla General Metropolità (PGM) en l'àmbit del  sector del Front Litoral. Procés al qual es va comprometre l'equip de govern de  l'Ajuntament abans de les eleccions municipals del 24 de març. I que, malgrat això,  l'Ajuntament tingui prevista una reunió amb Endesa per mostrar-li "l'avantprojecte i el nou  desenvolupament urbanístic que inclou la construcció d'un nou barri, l'últim planejament  del front litoral".

Atès que l'Ajuntament no té cap obligació de requalificar els terrenys del Front Litoral.

El Ple Municipal aprova el següents ACORDS:

Primer.- L'acceleració de la tramitació de l'expedient d'Urbanisme núm. 33/2015 que faci efectiva la declaració del que queda de l'antiga tèrmica com a Bé Cultural d'Interés Local  (BCIL).

Segon.- La immediata convocatòria de la Comissió Ciutadana de treball del Front Litoral  que doni inici al procés participatiu compromès tal i com marca la normativa vigent.

Tercer.- Que l'Ajuntament faci pública i accessible la informació que té previst presentar a  Endesa: "l'avantprojecte i el nou desenvolupament urbanístic que inclou la construcció d'un nou barri, l'últim planejament del front litoral".

Quart.- Donar trasllat d'aquests acords a ENDESA, al Consorci del Besòs, a l'Ajuntaments de Badalona i Barcelona, a l'Oficina de Patrimoni Cultural de Diputació de  Barcelona, a la Direcció General d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la  Generalitat de Catalunya, a la Federació d'Associació de Veïns de Sant Adrià, a la  Plataforma per la Conservació de les Tres Xemeneies, al Museu Nacional de la Ciència i  la Tècnica, a l'AMCTAIC (Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i  d'Arqueologia Industrial de Catalunya), al TICCIH Espanya (Comité Internacional para la  conservación y defensa del Patrimonio Industrial), a l'ERIH (The European Route of  Industrial Heritage) i a l'E-FAITH (the European Federation of Associations of Industrial and Technical Heritage).
Comentaris

toni toro deis
Las tres chimeneas son patrimonio del maresme hacer una discoteca o un puerto para translanticos. Barcelona temblaria falta ayudar a algún gran empresario. Hotel de 5 estrellas http://www.persianasbarcelona.com/persianas-en-badalona Instalaria las persianas a mitad de precio por verlo. cruceros+hoteles 5 estrellas+discotecas+casinos. Badalona Sant Adrian seria NYHas d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala