Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 15 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

José Megías - Sant Adrià de Besòs - 19/7/2010

El rei nu

Recorden vostès el conte del Rei nu.

Un rei passeja pels carrers de la ciutat en un bell cavall blanc, però el rei va nu. Ningú s'atreveix per por a recriminar-li la seva falta d'abillament. La gent clama: Visqui el Rei!.. Què bé vesteix la seva Majestat!... Quin goig dóna veure les seves vestimentes!... Però heus aquí que un nen innocent s'avança atrevit i li diu al Rei: Majestat, sap vostè que va nu?... Algú, per fi, i amb valentia candorosa, li ha dit la veritat al Rei. Aquest senzill conte té plena aplicació en la societat en la qual vivim.

Els psicòlegs perceben en l'estudi de l'home un "jo autèntic", que gaudeix de plena llibertat i un "jo social", que es comporta de forma automàtica. És veritat que els homes naixem lliures; que només els animals neixen encadenats a l'automatisme de l'instint, però també és cert que moltes vegades la llibertat es converteix en una càrrega massa pesada i fins i tot en una amenaça. Al costat de l'ànsia de llibertat existeix l'instint de submissió al líder, a l'opinió, al políticament correcte o al deure.

Què volem dir amb això?... Simplement que moltes vegades ens enbeinem la llibertat, ens empassem allò que desitjaríem i preferim la submissió i el silenci. Temem perdre el suculent plat del poder, del benestar i del càrrec. El silenci covard és sempre el suicidi de la llibertat. Només un nen es va atrevir a dir-li la veritat a la seva Majestat el Rei! Només un nen innocent, lliure i sense por!

En la vida política l'oposició fa el seu paper. Critica al Govern, li tira en cara la seva actuació en el terreny econòmic i el seu desvergonyiment i ruptura del món moral i social. L'absència de fermes i decidides resolucions econòmiques ha deixat més de quatre milions i mig de desocupats; la nova moral, una Espanya dividida i plena d'odi. Mai els espanyols i catalans hem tingut un govern tan esperpèntic, tan radical i tan sectari. Som el "hazmerreír" d'Europa. Xiulem i vam insultar als nostres reis i xiulem el nostre himne i la nostra bandera. Es pot enganyar a una part del poble tot el temps i a tot el poble una part del temps, però no es pot enganyar tot el temps a tot el poble, deia Abraham Lincoln. La quota de poder socialista baixa en els sondejos; l'estació lírica toca la seva fi; el Govern està a punt de saltar com un tap d'ampolla de champagne; la remor pública demostra el seu cansament; és difícil capejar el temporal de l'atur; hi ha persones que prenen el sobrant dels contenidors.

Ha arribat el moment en el qual el Govern deixi d'oferir el seu pit a les fletxes i s'enfronti valentament a la realitat i que no enredi al poble; és hora que accepti el seu fracàs. Tenim un poble admirable i uns polítics de misèria. Jo em pregunto: Qui del govern seran capaços d'advertir a Zapatero que va nu?... Jo observo tot el contrari: tanquen files, segellen els seus llavis i aplaudeixen amb ardor. Els succeïx igual que aquell astròleg que mirant els cels va caure en el fons d'un pou. Imatge dels polítics covards que han posat grilletes a la seva llibertat, han perdut el seu "jo autèntic" i només els queda un "jo automàtic", trist i avergonyit. No els fa vergonya buscar culpables del que només ells són responsables. M'alegraria profundament que aquests dirigents es posessin a l'altura de la gent senzilla, a l'altura d'aquell nen que amb frescor infantil es va atrevir a dir-li al Rei que anava nu. Quants serien capaços, com el nen, de cridar-li al Govern de Zapatero que està nu, que va completament despullat.
Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala