Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 23 de Maig de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

José Megías - Sant Adrià de Besòs - 22/6/2010

Terres movedisses (ajudem als desocupats)

A ningú li agraden les notícies dolentes ni tampoc que li donin falses esperances. Hi ha un suposat anàlisi i estudi sobre l'atur preparat per experts economistes abans de las properes eleccions, que segurament sortirà a la llum publica i sinó surt solament hem d'esperar esdeveniments. Si seguim sense fer res o en la línia sinuosa que està actuant el govern, no baixarem l'atur fins al 2014. L'atur d'Espanya fa molts anys que es va començar a desenvolupar i quedar-se i ningú s'enterava.

Quan comença amb el desmantellament de les indústries navilieres, agrícoles, tèxtils, ramaderes i sense oblidar el peatge que vam haver de pagar per a entrar en la CEE amb l'entrada en l'euro. Si algú es va adonar no va dir aquesta "boca és meva" i avui tothom és savi sobre aquest tema.

El motor de la construcció ho tapàven els bancs a propòsit i es van posar som-hi, donant crèdits a tort i a dret, amb la intenció que puguesim consumir tot el que el mercat era capaç de produir i més.

El sector de la construcció i les especulacions en terrenys van fer que pugessin els preus dels habitatges més barats que les més cares. Actualment estan baixant més els habitatges més cars que les barates, això és una contradicció ja que el mercat ha d'assortir-se de les barates.

Tenim un valor afegit que en l'actualitat al no vendre's els nous habitatges es crea una generació de noves llars i es compensessin amb les extincions per defunció dels seus amos o per cronologia, això farà que la construcció no remunti i el preu dels terrenys edificables baixi a marxes forçades.

Actualment hi ha una baixa de consum i la capacitat de fabricació supera a la demanda. Regular aquesta situació serà molt difícil.

L'única sortida és que el govern ha de reduir el deute public i els ciutadans que puguin també. Mentre el volum de la deute privada sigui alta els bancs no financessin a les empreses i això suposarà un increment d'atur.

En l'actualitat ja tenim el 40% de joves majors de 16 anys sense treball. Pel que sembla estem oblidant que tenim prop de 5 milions de desocupats esperant la generositat del govern dels sindicats i empresaris.

Hem de deixar-nos de “pamplinas” i fórmules màgiques i anar a solucions eficaces, encara que aparentment siguin doloroses. Els nostres governants són uns "cagaduptes". Han volgut ser bons, després han estat "ximples" i ara seran dolents i faran mal .

Aquest és el procediment que se segueix quan no s'afronten els problemes amb eficàcia des de l'inici. Espero que els partits polítics en aquestes properes eleccions canviïn les seves polítiques ja que aquesta darrera legislatura solament s'han dedicat a pentinar el gat i veure-les venir.
Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala