Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 20 de Maig de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Xavier Soley. Candidat a l'alcaldia per CiU Municipals 2015 - - 17/4/2015

Què en farem de Can Rigalt?

Si comparem Sant Adrià amb altres poblacions del nostre entorn, veurem que la nostra ciutat no té un gran patrimoni històric. No tenim ni restes de poblats ibèrics com Santa Coloma, ni restes de vestigis romans com Badalona... La nostra ciutat, històricament, ha estat una petita població agrícola, que ha viscut d’esquena al mar, mirant de reüll que el riu Besòs que no fes de les seves: negant els camps i les cases pairals del seus marges.

La casa de Can Rigalt és un dels pocs vestigis que encara queden d'aquella petita població rural. Adjacent al terme de Badalona i a tocar de l'antiga carretera de Mataró (la N-II), ara la trobem mig amagada a l'ombra d'un enorme rètol de la benzinera que fa cruïlla amb la carretera de Santa Coloma.

L'Ajuntament de Sant Adrià va adquirir la propietat de l'immoble ara deu fer set anys. Amb un cost de quasi 1'1 M € que varen pagar de les arques municipals. I què s'hi ha fet fins ara? Res de res. Si la casa es manté és gràcies a un petit taller que continua en actiu, i a precari, a la nau del darrere; però aquesta activitat té els dies comptats.

El grup de CiU a l 'Ajuntament l'any 2011, va presentar una moció per tal que es duguessin a terme algunes actuacions urgents per mantenir i evitar la progressiva degradació de l'immoble: el sostre i la coberta presenten greus deficiències. A més, com que ningú s'havia plantejat encara què faríem a Can Rigalt, vàrem plantejar estudiar els futurs usos a què es podria destinar.

Per exemple, perquè no podria servir Can Rigalt per fer-hi un petit hotel d'entitats de Sant Adrià? O be, per exemple, com a espai per acollir l'arxiu històric de la ciutat? O bé com a espai per celebrar-hi actes oficials i casaments civils que ara es fan en el poc atractiu edifici municipal de la plaça de la Vila?

Des de CiU també hem insistit reiteradament en el fet de, com a mínim, es pogués obrir el jardí a la ciutat, enderrocant el mur existent davant l'avinguda Pi i Margall, permetent que la casa fos visible des de la carretera.

Però malauradament, com en tants altres temes, durant aquests 4 anys l'Ajuntament ha perdut el temps. No s'ha promogut cap pla d'usos, ni s'hi ha fet cap actuació. Tot just s'ha començat a moure alguna cosa a 3 mesos de les eleccions.

L'actual equip de Govern no té ni projectes redactats, ni sap què volem fer amb Can Rigalt. Això demostra la nul•la sensibilitat per la nostra història local ...i el que és més greu: la certesa que es varen llençar més d'un milió d'euros sense això hagi revertit de cap manera en benefici dels ciutadans

I l'únic testimoni del passat agrícola i rural de Sant Adrià va degradant-se cada dia que passa, amagat rere un rètol d’una benzinera i un mur que no el deixa mostrar-se en tota la seva esplendor.

 
Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala