Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 14 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

En el pressupost del 2015 es continuaran prioritzant les polítiques socials, educatives i d’ocupació - - 14/1/2015

El Govern municipal explica la seva gestió a la ciutadania

Imatge de la xerrada d'ahir a la tarda, al Casal de Cultura. Foto: Joan CallauEl Govern municipal (PSC-ICV-EUiA) està portant a terme aquest mes de gener tot un seguit de xerrades per tal de donar a conèixer a la ciutadania la situació econòmica de l’Ajuntament, l’esforç de gestió que s’ha fet per prioritzar polítiques que donin suport als col·lectius més vulnerables, i les línies d’actuació per als propers mesos.

La crisi econòmica que es va iniciar l’any 2007 ha tingut conseqüències negatives per als ajuntaments i per tant per al desenvolupament de la seva gestió. El mapa de situació de l’Ajuntament de Sant Adrià és el següent: en primer lloc, la reducció dels seus ingressos, tant els derivats dels impostos de construcció i de les plusvàlues com els procedents d’altres administracions (Estat i Generalitat); en segon lloc, l’aplicació d’una legislació constrictiva amb els ajuntaments, quan aquests representen només el 4% del deute de l’Administració Pública de l’Estat Espanyol i, en tercer lloc, un deute acumulat de la Generalitat amb el consistori adrianenc de gairebé 4 milions d’euros.

En aquest context poc favorable l’actuació de l’equip de govern ha estat la següent:

•Mantenir l’Ajuntament de Sant Adrià amb un grau d’endeutament molt baix (només un 1% del pressupost està destinat al pagament d’interessos i per tant la resta, el 99%, va destinat a desenvolupar polítiques per als ciutadans). Ara mateix Sant Adrià és un dels municipis menys endeutats de Catalunya i de l’Estat espanyol.

•Racionalitzar la despesa municipal per donar resposta a la nova situació social derivada de la crisi i prioritzar les polítiques socials, d’ocupació i educació.

•Ampliar la col·laboració amb el Consorci del Besòs i el Consorci de la Mina. Els beneficis per a la ciutat derivats de la gestió d’aquestes dues institucions són poc coneguts pels ciutadans. Com a dades d’aquest balanç positiu les següents: l’aportació de l’Ajuntament al Consorci del Besòs en els últims 10 anys ha estat de 2.754.000 € i la despesa del Consorci en actuacions en el municipi en el mateix període, ha estat de 6.003.000 €; l’aportació de l’Ajuntament al Consorci de la Mina en el període 2000-2013 ha estat de 4.570.000 € i en el mateix període, el Consorci de la Mina ha destinat 139.000.000 € al Pla d’actuació social de la Mina.

A les sessions informatives s’expliquen les principals actuacions que s’han portat a terme en el darrer any en els àmbits de Serveis Socials, Educació i Ocupació. Aquestes àrees tornaran a ser primordials en el pressupost del 2015, ja que l’equip de govern, malgrat les dificultats de la situació, vol continuar donant suport a les persones més desprotegides.

Les dues primeres xerrades han tingut lloc a la Biblioteca Font de la Mina i al Casal de Cultura i resten pendents tres mes:

19 de gener, a les 19.30 h, al Centre Polidor (pl. de Guillermo Vidaña, s/n)

22 de gener, a les 20 h, al Centre Cultural Besòs (pl. de Josep Tarradellas, s/n)

27 de gener, a les 19.30 h, Plenari Entitats (Centre Polidor)

 
Comentaris

Dani rodriguez
Me parece lamentable, que todos los ciudadanos de San Adrián del besós, tengamos que pagarle la pre-campaña el SR.Callau, que se la pague de su bolsillo, se va paseando por la ciudad explicando lo bien que hace los presupuestos municipales, espero que también explique donde están los 200.000 euros que prometió a bombo y platillo, para pagar el IBI de las familias que no podían asumir ese gasto de la ciudad, sino lo explica ya os lo adelanto yo, lo ha utilizado para pagar deudas de la empresa municipal Pla de Besos, gestionada magistralmente por el equipo de gobierno, donde cada año hay que aportar dinero para que siga funcionando, en fin vergonzoso.Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala