Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 21 de Març de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

José Megías - - 1/3/2013

El nou crexement econòmic de la nació

L'estat de la nació és el que és i no el que diuen que és uns senyors asseguts en una tribuna davant una oposició que, com ells, compra peces interiors per internet, es talla les ungles, llegeix els correus dels seus amics i està distreta a l'espera d'aplaudir, esbroncar o aixecar la mà.

L'estat de la nació és el que és: Sis milions d'aturats, 33.000 empreses tancades, un deute creixent de 880.000 MM, un dèficit del 10% (sumant a el “menys del 7” els 3 punts d'ajuda a la banca), una falta d'aposta pel creixement i retallades unidireccionals.

El govern diu que treballa a favor de la sanitat i aquest “treball” consisteix a tancar centres de salut, reduir el nombre de metges, baixar-los el sou, limitar l'atenció mèdica a col·lectius desfavorits i privatitzar serveis i hospitals perquè els seus amics guanyin diners, i si no ho guanyen rescatar-los com han fet a l'Hospital de la Ribera o com han fet amb les concessionàries d'autopistes.

El govern diu que defensa l'educació, i augmenta les taxes, redueix les beques, massifica les aules i redueix el sou dels professors.

El govern diu que defensa la justícia i posa taxes dissuasòries per accedir a ella, encara que finalment rectifica encara sort! per la pressió de la Defensora del Poble; també de jutges i magistrats.

El govern diu que defensa l'estat del benestar i deixa gairebé a zero els fons per a la Dependència; no pressuposta partides per a minusvàlids, ni per a dones maltractades, ni per a residències d'ancians, ni per a malalts de sida, ni... Conseqüència de tot això és el desmantellament de la funció social de l'Estat, crisi social i penúries fins a para els nens que acudeixen a l'escola sense la ració diària d'aliments que necessiten per nodrir-se.

El govern diu que està preparant a aquest país per al creixement econòmic i deixa sense fons als investigadors que podrien ser el motor d'un desenvolupament sòlid, obligant-los a emigrar i portar-se amb ells les línies de recerca que aquí han desenvolupat perquè altres països guanyin diners amb elles.

El govern diu que Espanya està millorant mentre els comerços i les fàbriques tanquen i acomiaden cada vegada amb més determinació. Els espanyols que treballen, ho fan amb salaris cada vegada més reduïts, amb impostos cada vegada més alts, amb el copago en medicaments, amb pujades de preus a IBI, exaccions, gas, llum, gasolines, IVA, IRPF, etc. etc. Increments i retallades dels quals solament se salva una església que, nascuda per estar al costat dels pobres, guarda silenci, nega que existeixin els suïcidis per desnonaments i incomprensiblement no es mobilitza (més enllà del que fan els milers de voluntaris de Càrites) davant tanta penúria, la pèrdua de drets dels més desfavorits, la privació del dret constitucional a un habitatge i els diners sense límits que es bolca en el sistema financer i el que sigui necessari per a la guerra d'abans-d'ahir d'Afganistan, la d'ahir de Líbia i ara la de Mali.

La gent escolta el que escolta i veu la realitat i en ella veu sobres, corruptelas, prevaricació, suborn, desfalcs, pocavergonyes,… Veu una patronal que tria delinqüents en la seva cúpula i a alguns dels molts que són expulsats de les seves cases cada dia. La gent, ja afarta de tantes mentides, es diu ja està bé! i surt a carrer i aquí es troben mèdics, jutges, mestres, bombers, aturats, jubilats,… Tots miren la realitat del país i veuen que, amb el que està passant, aquí no dimiteix ningú i que ens van mentir i han robat fins a amb les ONGS de Blasco i Urdangarin que van ser fundades per mostrar-nos la cara amable d'uns pocavergonyes. L'única dimissió digna i sonada ha estat a Itàlia la del Papa que, cansat de veure tantes lluites internes dels Bertones que li envolten, dels embolics de Marcial Maciel, de pederastes estesos per tots els països i els foscos negocis d'un banc vaticà que hagués de ser exemple de suport a empreses ètiques i que s'ha dedicat també, sense objeccions, a fer inversions en empreses d'armes i a blanquejar diners. El Papa es retira per resar. Tant de bo Déu, amb el qual té contacte directe, li escolti i el seu successor no sigui, com ha estat ell, “un pastor envoltat de llops”, tal com deia L´Obsservatore romà!

I l'oposició i el govern, asseguts en la bancada de les nostres institucions, allunyats del carrer i de la realitat, despistats, segueixen comprant peces interiors per internet, es tallen les ungles i aguanten tedioses sessions, solament a l'espera que aplaudir, esbroncar o aixecar la mà.
Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala