Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 21 de Març de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Salvador Aragall - - 11/12/2012

Som i serem

“Som i serem...”: Les eleccions autonòmiques han tingut una participació com si fossin unes generals i això ha provocat un resultat no previst per les enquestes. La propaganda espanyolista de la por i la calumnia de comptes suïsses de l’Artur Mas han tingut un cert èxit. Des de l’11 de setembre la febre independentista ha anat baixant i aquest fet deuria d’influir en la fixació de la data per fer una consulta o referèndum per la independència o l’estat propi. Jugar-se el resultat d’una consulta històrica en un moment de retallades constants del serveis públics i de les que vindran el 2013, on els partits que les aplicaran son els que defensen la independència, es jugar amb foc.

Les finances del govern de la Generalitat estan totalment col•lapsades i endeutades fins a uns nivells insuportables. La Generalitat esta ofegada, per no dir arruïnada, i depèn de les transferències dels fons de liquiditat de l’estat central (Ministres Montoro i Guindos) per pagar nomines i serveis bàsics socials. Els incompliments en els pagaments de l’estat central amb Catalunya surten gratis i fins i tot els hi fan guanyar vots.

Molts catalans han culpabilitzat al govern de CIU de l’atur i de les retallades dels serveis socials que imposan l’estat central i l’Europa alemanitzada de la Merkel. Molts catalans han votat PP, Ciutadans o el PSC, i amb el seu vot han donant suport al manteniment de l’actual situació de dependència de Catalunya a l’estat central. Molts catalans no s’han adonat que votar opcions polítiques que volen mantenir-nos dins a Espanya es votar en contra dels mateixos i dels seus interessos. Es votar a favor de mes retallades socials en educació i sanitat, es votar per l’ofegament de la Generalitat, es votar per recentralitzar competències, es votar a favor de creure que des de Catalunya no sabrem gestionar els nostres propis recursos per que som uns descerebrats incompetents.

Per tant, abans de fer la consulta, farà falta molta pedagogia i donar moltes explicacions. L’Espanya plural s’ha acabat. Ara mes que mai “els catalans molestem a Espanya”,” som un problema”. Han decidit ofegar-nos econòmicament i diluir-nos culturalment. Ho pensen fer obertament, sense embuts, per que estan convençuts que per frenar l’independentisme tenen que dividir la societat catalana. Per complir aquest objectiu tenen molts recursos al seu costat. Tenen molts agents disposats a Catalunya per fer la feina bruta, com per exemple “la verborreica” l’Alicia Sanchez Camacho. També tenen molts recursos diplomàtics a Europa i moltes ambaixades arreu per dinamitar les aspiracions de molts catalans de tindre un estat propi que els permeti decidir i exercir una sobirania pròpia dins d’Europa, com qualsevol altre estat europeu. Prefereixen seguir amb l’espoli fiscal, administrant els nostres cada cop menys recursos i aprofundir en les discriminatòries inversions en infraestructures, com per exemple deixant morir el corredor mediterrani en favor del central. Anem dons, cap a una gran onada d’espanyolització tutelada per la FAES, els partits estatals i els mitjans de comunicació afins. Si molts catalans no ho veuen i no canvien d’opinió... al final tindrem el que ens mereixem! Ara per ara, veien el resultat de les eleccions, lamentablement, podem dir que molts catalans no saben on son ni el que son!

 
Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala