Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 04 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Agustí Gallart Teixidó - - 22/10/2012

Posar la por al cos

Hi ha qui excel•leix en l’art de posar la por al cos de la gent, fins a tal punt que traspassa els límits del que és moralment acceptable. Alicia Sánchez Camacho no té aturador en aquest sentit. L’editorial del Punt Avui del dia 19 d’octubre diu que “el PP i la seva líder han començat a desplegar l’estratègia de la mentida, la fal·làcia i la intoxicació”. Penso que no n’hi ha per menys quan s’apropen als col·lectius més febles de la nostra societat i els diuen que no cobraran les pensions si Catalunya arriba a ser independent.

És cert que en aquest moment de la crisi, i en l’escenari actual de Catalunya com a comunitat autònoma dins l’Estat Espanyol, els comptes de les pensions no surten i arrosseguen un dèficit, però també en el conjunt de l’Estat les pensions surten deficitàries i el govern espanyol ha de treure diners dels fons de reserva de pensions estimat en uns 66.000 ME, i que en un percentatge molt important, entre un 25 i 30%, s’ha creat per les aportacions dels treballadors catalans i que en el seu moment s’haurà de transferir a Catalunya.

Quan ens situem en l’escenari d’una Catalunya que disposa de tots els seus recursos econòmics, la realitat resultant es tota una altra. I d’això la senyora Sánchez Camacho no en parla, fa trampa. Cal repetir una i altra vegada la importància del dèficit fiscal que pateix Catalunya perquè representa una disponibilitat de recursos econòmics suficients per a garantir les pensions de tothom que viu a Catalunya.

Dit això, el tema de les pensions demana ser enfocat des d’una òptica diferent perquè les pensions funcionen amb el sistema de repartiment. Les persones en actiu laboral amb les seves cotitzacions a la seguretat social fan possible que les persones no actives, els jubilats, puguin cobrar. L’Estat és el garant final del sistema quan en situacions de crisi laboral es produeixen desfasaments entre el que es cobra per aquest concepte i el que es paga.

En aquest sentit Catalunya té un futur esperançador perquè les previsions dels experts en economia ens diuen que amb una utilització parcial dels recursos disponibles, únicament un terç dels mateixos, es preveu la creació de cent mil nous llocs de treball directes. Catalunya com a nou Estat d’Europa reforçaria la seva economia productiva amb opcions clares de millorar substancialment la qualitat de vida dels seus ciutadans.

La nostra viabilitat estaria més que garantida, la dels altres, sincerament no ho sé.

 




Comentaris

Salva Aragall Baides
Estic completament d’acord amb l’opinió de l’Agustí. Afegiria en tot cas que l’estratègia de la por ha estat electoralment molt rendible i per això l’explota la líder del PP “català”. Lo de català ho poso entre cometes per que el que defensa l’Alicia Sanchez Camacho i el seu PPC no es precisament els interessos dels catalans sinó el que li dicta el seu partit des de Madrid. Oposar-se a una consulta per una Catalunya amb estat propi es absolutament antidemocràtic i vergonyós. Per altra banda resulta inaudit que en La Vanguardia d’ahir el PPC anuncies un decàleg o compromís amb els catalans on el primer punt es diu que el principi fonamental del PPC es “la llibertat dels catalans”. Així dons en que quedem? Dons resulta que pel PPC som lliures per tot... menys per fer una consulta. En conclusió una presa de pel per tots, fins i tot pels catalans enganyats que votaran PPC.



Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala