Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 24 de Febrer de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Óscar Montoro, president d'ASOA - Sant Adrià de Besòs - 11/5/2012

Caseries d´elefants, curses de toros i correbous

En uns moments on la paraula “crisi” es la més pronunciada i tema de conversa al voltant de qualsevol taula, un país suposadament amb risc de la intervenció, un país on les entitats financeres han ofegat l’economia amb el permís de polítiques especulatives, una “bombolla” Inmobiliaria que ha estellat deixant a famílies al carrer, sense sostre, sense casa i amb deute amb la mateixa entitat financera que li ha tret, un país amb gairebé 6 milions d´aturats, doncs a un país amb aquesta crua realitat, encara hi ha temps per malmetre als animals i els seus drets, i evidentment malmeten el sentit comú, la coherència i la dignitat!

Fa pocs dies surt a la llum que el rei d´aquet país que parlem, està de cacera a un país no democràtic anomenat “Botswana”, matant, assassinant elefants, i el problema no és nomes qui ho paga, si no el fet en si, no nomes per els moments que el seu país travessa si no per el que aquet repugnant i cruel acte representa, vergonya per ell i per el país que regna, ell intervingut d’urgència sense llistes d´espera i el suposat seu país a punt de ser intervingut.

Un govern nacional fent retallades socials i fins i tot democràtiques, de drets civils i fonamentals, com la salut, l´educació, la llibertat a la llengua, sexual, i gairebé d’expressió, doncs a mes te temps per recorre al “tribunal constitucional” una decisió sobirana i democràtica del poder polític i civil català per prohibir les curses de braus a Catalunya, exhibint i donant tracte de visita de mandataris d´estat als “toreros” i “ganaderos” quan els hi porten les seves signatures a favor de la continuïtat de la matança i assassinat impune de toros a les places de “toros” , a les quals a mes de mantenir els ajuts econòmics se’ls hi ha incrementat , a mes de donar cobertura política i fins i tot amb la intenció de que tornin a TV1, la televisió pública que tots paguem.

I aquí a casa nostra... fent les coses a la meitat, per impuls social i ciutadà en favor del progrés i la tolerància, en respecte dels drets fonamentals, de respecte a la vida, demanant la prohibició de les “curses de braus”, i quan arriba a la institució política, pensant en vots i “cafè para todos”, queden prohibides les “ però a la vegada, blindats els correbous, i permetent fins i tot, que municipis que fa anys que no en feien ho tornin a fer, una decisió totalment errònia i contraria en si mateixa, donant la volta a la petició popular i que ens ha fet ser criticats per qui defensa tan cruel i caspós acte de maltracta animal, amb arguments polítics i no pas de la seva realitat, que es acabar amb tot tipus de maltracta als animals i als seus drets, vinguin don vinguin, i vinguin per el que vinguin.

I si mirem mes a prop, tenim el cas de Badalona, aquí a casa nostra, amb la “suelta de vaquillas” que tenen joc al Barri de Llefià, durant les festes de Sant Joan, un acta totalment ridícul com innecessari, que poc o res te a veure amb aquesta ciutat i la seva gent, suposant està al punt de mira informatiu durant els dos dies que es fa, un acte no compressible, que no demostra res mes, que la voluntat de pocs taca la imatge d´una ciutat i els seus ciutadans, en pocs dies el ple municipal de Badalona tindrà que votar si se li atorga o no el permís per fer-ho, esperem que tots els regidors i regidores, puguin votar amb llibertat de vot i de manera secreta, fent servir el seu dret individual i el seu sentit comú.

Aquestes paraules son d´un ciutadà, compromès i fidel amb els seus pensaments i que no vol veure passar la vida per el seu davant de manera passiva, que pensa que el canvi a una societat mes justa, digna i progressista es tasca de tots, del conjunt de la societat, de les persones, del teixit associatiu i d’Els representants i elegits democràticament polítics.

Com diu una dita “la terra no es una herència, es un préstec dels nostres fills”, la nostra obligació es tornar la millor que ens la trobem.

 
Comentaris

Felicitacions
Felicitacions per l'article Oscar

Miki
No volem més braus al mig de places sent torturats!! No és admisible el seu patinent.Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala