Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 18 de Setembre de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Agustí Gallart i Teixidó, membre de la Comissió d’Economia de Sobirania i Justícia - Sant Adrià de Besòs - 2/5/2012

La intervenció de Catalunya com a objectiu

El govern de l’Estat espanyol aprofita l’excusa de la crisi econòmica per desactivar políticament Catalunya. El seu full de ruta és prou clar, consisteix a: no pagar el que ens deuen (fins i tot s’atreveixen a negar el deute), fixar-nos un límit d’endeutament als nostres pressupostos impossible d’assolir, i forçar, aprofitant l’inevitable incompliment, la intervenció estatal en els comptes del Govern de Catalunya. Acabant així amb la seva sobirania fiscal.

El ministre Montoro, ens recorda, dia rere dia, la seva capacitat legal per fer-ho possible. I, per la cara que fa quan ho diu, se li’n veuen les ganes. I és que, davant d’Europa, el govern de l’Estat recupera credibilitat, perquè la recentralització administrativa és una acció de força molt contundent de cara la contenció del dèficit públic. Espanya fa els deures amb Europa. És la jugada perfecta!

Però se’ls veu el llautó. Ara la pilota és a la nostra teulada i cal que el Govern de la Generalitat ho denunciï clarament, que recordi l’espoli fiscal que patim, sense el qual la crisi actual ens afectaria molt menys que de la manera tan greu que ara patim.

El 10 de juliol de l’any 2010 ja vam manifestar de forma inequívoca que no volem quedar-nos de forma residual com a poble, és a dir com a nació. Hem perdut massa energies a la recerca d’un encaix acceptable, sense submissió i vassallatge. ¿Fins quan faran el que els plagui amb els nostres diners, conduint-nos a una pobresa generalitzada? Prenguem consciència que la porta de sortida d’aquesta situació d’humiliació constant està oberta de bat a bat. I ens demana posar-nos en peu, i caminar en la direcció d’una altra realitat nacional més justa, més digna i més noble per a tots nosaltres.

 
Comentaris

Francesc
Estic totalment d´acord amb el contingut de l´escrit. De l´Estat de les autonomies (pluri nacional crec que en deian) anem cap un Estat de les provincies, que ja coneixem els que tenim certa edat, Es una llàstima tenir els politics que ens tocan, però atenci:. Deu apreta però no ofega, Tot té un sortida.

joan mallafré
Estem sempre en el mateix. Els polítics que tenim es dediquen a fer la "viu viu" i anar vivint que son quatre dies. Ens trobarem sempre quan fem reivindicacions frenats per la falta de denuncia dels nostres representants polítics. Produeix angoixa i poca confiança en l´esdevenidor.Visca Catalunya lliure !!!!.Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala