Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 18 de Setembre de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Agustí Gallart i Teixidó, membre de la Comissió d’Economia de Sobirania i Justícia - Sant Adrià de Besòs - 23/4/2012

Per terra mar i aire

Per terra mar i aire. No és un atac convencional, no hi ha pólvora, és una operació d’asfíxia econòmica, no dissimulada, a les seves infraestructures, que són el sistema neuràlgic de la nació. I la fan, això es el pitjor, amb els nostres diners. No oblidem què un 20% dels pressupostos de l’Estat surt de les nostres butxaques , i no podem entendre que un dels territoris que més aporta sigui el que menys rebi en infraestructures del conjunt de l’Estat. No s’entén aquesta ceguesa política contra una de les principals economies productives de l’Estat en un moment de crisi; van en la direcció contrària del que cal fer per sortir-nos-en.

Assistim a un dels més grans despropòsits: la manca de viabilitat de la xarxa d’autopistes de peatge a l’entorn de Madrid, que pateixen la crisi per una molt baixa circulació de vehicles agreujada per la construcció en paral•lel de les vies anomenades radials que són gratuïtes. Allà fan projectes sense cap viabilitat econòmica, aquí, més autopistes de peatge que autovies, i patint una N-II Girona-Barcelona que fa molts anys que espera la seva millora.

La inversió en alta velocitat fora de Catalunya continua menjant-se la part més important del pressupost del Ministerio de Fomento, línies de dubtosa rendibilitat econòmica, ja fa 20 anys de l’AVE Madrid-Sevilla, i encara nosaltres no podem arribar a França. No volen que la nostra economia es giri cap a Europa. El transport ferroviari de mercaderies a l’eix del mediterrani, qualificat d’estratègic per la comunitat europea, únicament té consignats 200.000 €. El pla de trens de rodalies de Catalunya, quantificat en 5.748 milions ha rebut fins ara una inversió de 352 milions, i es fàcil preveure que no hi haurà una millora substancial en molts anys. Del nou accés ferroviari a la T2 de l’aeroport del Prat ni se’n parla, es a dir: no té pressupost. Igual que passa amb l’enllaç ferroviari a la nova terminal de mercaderies del port de Barcelona, també sense pressupost.

Ens fan una guerra oberta per evitar un “hub” al Prat. Desprès de molts anys de brega, amb un acord de les institucions i la societat civil, pel que fa a la gestió de l’aeroport, res de res. La competència que el nostre principal aeroport pot fer a Barajas els fa autèntica por.

Males llengües diuen: com que els catalans volen marxar, doncs, que no s’emportin rés.

 
Comentaris

Angel Fernandez Vicent
No me estraña, amigo. Siempre ha habido esta lucha para ahogar nuestra Catalunya. Ya bien antes de Franco (que siga descansando en el infierno) No pudieron con las armas, torturas,fusilamientos y muchos años de carcel para quien defendio la libertad. Companys es un ejemplo. Asi es que la sola via que les queda es asfixiarnos. Yo sé, que no nos dejaremos y una vez mas, nos defenderemos "a cop de falç". Que no se crean que porque han ganado un partido al Barça ya son los dueños. Nuestra Libertad, no la ganaran nunca. Una forta abraçada per a tots. ANGEL

joan mallafré
Estem cansats els catalans d´aquest expoli manifest que s´ens sotmet. Em sembla que la classe política hauría de reaccionar perqu´ja hem arribat a un punt que aixó no ens porta per bon camí. Si esperem mes anys Catalunya estará completament arruinada. Visca Catalunya lliure.......Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala