Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 21 de Febrer de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Jose Megías - Sant Adrià de Besòs - 10/1/2012

El futur de l'automòbil-autoconduits

Durant aquest últim any es venen menys automòbils nous que de segona mà, segurament és que la crisi està obligant als fabricants d'automòbils a regularitzar els preus dels vehicles de la mateixa forma que els pisos ja que estaven sobre valorats. Avui dia els automòbils nous que s'estan fabricant s'apliquen les noves tecnologies de la mateixa forma que als telèfons mòbils, en els propers deu anys els vehicles es convertiran en equips que creuen informació per després compartir-la amb els conductors, s'anomenaran autoconduits.

La població mundial creix i als països desenvolupats està envellint. Això significa que hem de trobar la forma de donar a més persones (incloent el nombre cada vegada major d'elles que ja no poden conduir) la capacitat de moure's. Això ha d'ocórrer en un escenari de transport global en el qual la cada vegada major congestió del tràfic, l'augment de preus de l'energia i la preocupació per la crema de combustibles fòssils probablement es converteixin en importants factors militants. El vehicle autoconduït. En els propers 10 anys, l'evolució contínua dels sensors, la potència computacional, la capacitat d'aprenentatge de les màquines i l'anàlisi de grans quantitats de dades ens aproparan a la meta de zero accidents i una gestió del tràfic en temps real. Aquells cotxes conscients de la seva pròpia ubicació i de la ubicació d'altres vehicles "s'auto-organitzaran": parlaran entre si i amb la infraestructura a fi d'optimitzar el flux del tràfic, reduir la congestió, reduir la contaminació i augmentar la mobilitat general. Imaginem un futur en el qual fins i tot una persona de 90 anys pugui mantenir la seva mobilitat en llargues distàncies en un cotxe que es autoconduit. Això podria donar com a resultat més visites dels avis, i també que el cotxe pogués anar directament a un hospital en cas d'emergència mèdica. El vehicle autònom també podria eliminar els perills de conduir distret i fer possible una conducció més eficient quant a combustible, per exemple si els cotxes viatgessin en un escamot que minimitzés la resistència al vent. Els vehicles autoconducits, sens dubte, generaran profunds debats jurídics: Es permetrà que un nen de 10 anys pugui 'conduir'? Què passa amb algú que hagi pres un parell de copes? Qui tindria legalment la culpa en cas d'un accident entre dos vehicles autònoms?. Esperem que aquesta nova tecnologia ens porti mes beneficis que perjudicis.
Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala