Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 21 de Febrer de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Jose Megías - Sant Adrià de Besòs - 3/1/2012

Predicar amb l'exemple (carta al senyor Rajoy)

Esperava que el Govern que presideix seria més sensible a l'opinió pública, i les seves primeres mesures fossin ejemplarizants.

Quan Vostès ens recorden a cada moment tots els dies, el dramàtic de la situació en què ens ha deixat el Govern que els va precedir, i ens tracten de predisposar a acceptar de bon grat els sacrificis que ens esperen a tots els espanyols, el mínim que han d'exigir-se Vostès mateixos (la classe política en general) és el mateix grau d'austeritat que ens demanen als seus conciutadans, i en aquest primer paquet, no he vist reflectit ni un sol minvament, de tots els beneficis que s'han concedit vostès al llarg dels anys.

Aquest i no un altre, era el moment adequat, per començar a PREDICAR AMB L'EXEMPLE.

Li dono algunes de les mesures que he trobat a faltar:

1) Reduir els ingressos dels polítics de tota índole, en un percentatge proporcional als seus ingressos i fins i tot més exemplaritzant si pot ser, per fer creïbles les seves peticions.

2) Incloure's Vostès en el mateix tractament fiscal per tots els seus emoluents, com els tenim la resta dels seus conciutadans, sense el menor privilegi o diferència, tant referent a l'IRPF, com a tots els conceptes que componen les seves percepcions.

3) Legislar un sistema de dret a jubilacions i pensions similar al de tots els espanyols, en comptes de tenir els privilegis que Vostès mateixos o els seus predecessors es van atorgar d'una forma egoista i irracional a ulls de l'espanyol del carrer.

4) Tan sols han retallat Vostès en un 20% les aportacions o subvencions de l'estat als Partits Polítics, Sindicats i Associacions Empresarials. Som molts els que no comprenem les raons per les quals hem de finançar a totes aquestes organitzacions, quan ni pertanyem a cap partit polític, a cap sindicat ni a cap associació empresarial. Aquest era el moment d'acabar amb aquesta aportació "clientelista", que manca de fonament, per molts vots que es puguin comprar amb ella.

Això hagués representat molts milions d'euros, i ningú s'hagués queixat per això, a no ser els beneficiaris de tot aquest dispendi.

Tots ells han d'aprendre a viure de les quotes dels seus afiliats, o d'aportacions, i no dels diners de tots els espanyols.

5) Castiguen al petit estalviador (i només a ell) augmentant-los un 2% als rendiments menors de 6.000 euros anuals, fins a arribar al 6% als qui superen els 24.000 euros, no obstant això els grans patrimonis i les grans fortunes queden al marge, i les SICAV, segueixen pagant un 1% dels beneficis. És a dir que hi ha un diferència abismal entre els uns i els altres, ja que el petit estalviat paga entre 20 i 25 vegades el que les grans fortunes.

Segons sembla temen que les grans fortunes surtin d'Espanya, però no els preocupa que ho facin milers de petits o mitjans estalviadors.

6) Incrementen entre un 4% i un 10% l'IBI, castigant una vegada més als amos dels habitatges, en un moment en el qual a Espanya sobren milions d'elles. És a dir desmotiven a la compra d'elles als joves.

Sembla més una penalització a l'urbanisme, que una solució als greus problemes que li afligeixen.

L'únic aspecte positiu que veig en les seves decisions, i que ja per esperat no té el menor efecte mediàtic, ha estat la revaloració de les pensions.

No obstant això si se'ls atacarà i amb raó, per haver propugnat durant tota la campanya electoral que no pujarien els impostos, i ara presentar en el seu primer paquet un augment generalitzat d'Impostos per a tots, menys per a la classe política, i per a les grans fortunes.

Tampoc he llegit cap normativa, que castigui i obligui a retornar tots els diners malversats, robat o malament gestionat en benefici propi o del partit, als Presidents, Consellers o Gestors Responsables en qualsevol entitat financera o Càrrec Públic, en l'exercici de la seva labor.

En definitiva, en aquest Primer Paquet, han fet Vostès el fàcil, el socorregut, però no l'elemental (com hagués estat PREDICAR AMB EL SEU EXEMPLE), ni el fonamental (penalitzar o legislar en contra dels delictes econòmics o fiscals).

Espero i desitjo que gradualment prenguin les regnes del Govern, i busquin totes les possibles borses de frau, i comencin a funcionar anteposant l'ETICA i la MORAL, complint totes les seves promeses.

De no fer-ho així, seguiré denunciant tot el que consideri denunciable, com ho estic fent durant fa molts anys.

 
Comentaris

Laura Rodera
Sr. Megias, esta muy bien que comparta sus opiniones pero creo que esta carta llega como minimo cuatro años tarde pero claro, entonces el destinatario ya no seria el mismo. ¿ podria ser ese pequeño detalle mas importante de lo que a simple vista pueda parecer ? la tendencia siempre es la tendencia.

j.megias verges
Tienes mucha razon Laura pero en mis escritos anteriores de hace 4 años tambien reflejaba estas reflexiones,puede ser que tu no las leistes y por esto entiendo tu comentario P.D de todas formas nunca es tarde ........... un saludo y gracias por

Paco Recio
Ya decia yo que desde que el PSC a perdido asta el autobus no saliesen los tipicos "uniceja" , esos que miran con desaire tras la derrota o hacen comentarios de opinion,que es como "tiro la mano y escondo la piedra" y si,lo he dicho bien no al reves Me pregunto yo...por que no en vez de 4 años tarde no decimos 12..? A claro,hace 12 años alguno ya lo escribio,o hace 4..pero eso solo lo sabe el buzon o el bufon.. Y voy a terminar yo tambien con chascarrillo.. Nunca es tarde...para ser humilde y reconocer los errores,la derrota y ser positivo/construtivoHas d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala