Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 23 de Maig de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Natàlia Pi i Vicente - Sant Adrià de Besòs - 2/12/2011

Sóc massa petita perquè l'Ajuntament de Sant Adrià tingui en compte els meus drets

Sóc una ciutadana de Sant Adrià, de 13 anys, a qui aquest Ajuntament no considera suficientment gran com per poder practicar la natació sola als seus poliesportius.

Hi ha ajuntaments, us posaré l’exemple de Solsona, que han arribat a la conclusió que cal fomentar l’esport entre els menors d’edat i que tots els nois i noies majors de 10 anys que vulguin practicar algun esport als poliesportius municipals poden fer-ho sols, sempre i quan hi hagi una autorització dels pares.

No hi ha cap motiu objectiu pel qual jo hagi de ser acompanyada i tutelada durant la meva pràctica de natació. No hi ha cap llei que obligui l’Ajuntament de Sant Adrià a no deixar-me entrar a practicar la natació sola. Ens demanen que siguem responsables i que cresquem assumint les conseqüències dels nostres actes, però alhora ens tracten com a nens petits. Fa anys que em desplaço tota sola en metro amunt i avall (per cert, el dia que vaig complir els 13 anys, vaig deixar de poder-me beneficiar de la targeta T-12 dels Transports Metropolitans de Barcelona, es veu que per a TMB sí que sóc gran), a casa m’han educat sempre per ser una noia responsable i ara resulta que l’Ajuntament de Sant Adrià em considera petita i irresponsable.

Necessito fer natació per motius de salut. Si visqués a Solsona, això comportaria a la meva família haver de pagar 42,20 € de matrícula i 13,05 € de quota mensual. Com que visc a Sant Adrià, la broma a la meva família li costa 93,80 € de matrícula i 38,95 € de quota mensual.

A banda dels perjudicis econòmics per a la meva família, aquesta consideració de nena petita, em redueix molt les possibilitats de practicar la natació: no és fàcil trobar un moment del dia en què tant jo com la meva mare estiguem lliures d’altres obligacions.

Vàrem intentar que, almenys, la persona que es veiés obligada a acompanyar-me, no hagués de pagar la quota, que senzillament pogués entrar i estar-se a les grades “vigilant-me”, sense gaudir de cap servei, però l’Ajuntament no preveu aquesta possibilitat. Està clar que a l’Ajuntament no li importa en absolut la meva seguretat, l’única cosa que ha demostrat importar-li és cobrar la quota. L’important és el negoci. Mireu, sinó, la diferència d’ingressos en un cas i en l’altre.

No fa gaire dies, amb motiu del dia de la Infància, l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs va programar una sèrie d’actes infantils, però en realitat a aquest ajuntament l’únic interès que té pels seus infants és penjar cartells ben grossos del dia de la Infància a la façana i fer veure que se’n preocupa, però ha demostrat que els drets dels infants no li interessen gens, quan es tracta de temes que ens afecten.

Gràcies, Ajuntament, per fer-me sentir petita i irresponsable i, alhora, de generar una despesa evitable a la meva família!

 
Comentaris

Andrés Carmona
Poco le costaría al Ayuntamiento. Question de sensibilidad, que como dice la autora de la carta, han demostrado que solo cuentan los derechos de los niños cuando hay que hacer pancartas i colgarlas para salir en la foto. Como en tantas cosas, se limitan a hacer aquello de lo que no pueden escapar, pero cuando se trata de escuchar y ser sensibles a necesidades de algun colectivo, nunca estan

Ricart
Esta carta apesta a moralina! Pobre nena petita... Has pensado en irte a vivir a Solsona donde es tan barato el ir a la piscina? Y encima te dejan entrar solita?

Ceneta Pi
Caram, Ricart -ara no sé si estic paralant amb el Poliesportiu fet home o amb algú que es diur Ricart amb "t" fimal-, quina gran exposició! Impecable, el teu raonament! Si tots els pobles, ciutats i nacions del món seguissin aquest raonament teu no caldria que es dediqués ni un euro a institucions la funció de les quals és garantir que no es vulnerin els drets dels ciutadans. Que tens un problema a Sant Adrià, te'n vas a viure a Badalona o a Solsona. Que tens un problema a Catalunya, te'n vas a viure a Extremadura. Que tens un problema a Espanya te'n vas a viure a Àustria. Que tens un problema a Europa, te'n vas a viure a Amèrica. Que tens un problema de dret internacional, doncs te'n vas a viure a Mart! Segons el teu raonament no té motiu de ser que existeixin ni el Síndic de Greuges, ni el Defensor del Pueblo ni cap tribunal del món. No diu gaire a favor de la democràcia aquest raonament teu, veig que del que es tracta és de no molestar mai els que manen exigint que es respectin els teus drets!

suport incondicional
fijate que és el mateix que contesta a un altre usuari d'aquesta web,saps qui és? doncs el Sr farre, director d'aquesta instalacion el que es creu que el poliesportiu és seu i l'Ajuntament no preses mesurades contra aquest Sr. -------------------------------------------------------------------------------------------- Ricart - El Mini 1 de la UBSA queda tercer al Torneig de Minibàsq... No vas a compartirlo si eres tú el que lo escribió. ¿Cómo sabes ...

Ricart
?Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala