Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 20 de Maig de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Núria Arnau - Sant Adrià de Besòs - 1/6/2011

Acampades? No com a mesura de pressió!

Jo no hi estic d’acord.

Com deia un amic meu, “hay otros mundos, pero están en este”.

Doncs així de clar ho veig jo.

Què en penso dels plantejaments ideològics i dels objectius que plantegen els indignats i les indignades?

Sí, en comparteixo molts, però no les formes amb que ho reivindiquen. Fins on ens porten les acampades que no s'acaben mai i l'assemblea permanent?

Vivim en societat, i les revoltes que -per molt civils que siguin- pretenen imposar les seves receptes per mitjà de la mobilització indefinida ocupant l'espai públic de manera permanent, no les compateixo.

Vivim en un sistema que està pervertit pels seus protagonistes principals (sistema polític representatiu versus representants polítics que exerceixen aquest poder polític). Doncs canviem els representants polítics, però el sistema es útil. No s'ha trobat mai cap sistema millor que una democràcia! Utilitzem els camins que el sistema ens dona i canviem les coses.

El 22 de maig hi havia eleccions. Perquè la meitat de l'electorat no va votar? Que només pensem en dos colors, que només veiem en dos dimensions? Només podien votar dues opcions?

No. Hi ha diversitat de grups: pirates, escons en blanc, … molts que probablement podrien evidenciar aquest descontent, molts que podrien haver donat veu i haver pogut canviar les coses.

No ens queixem de la brutalitat policial, que imposa per la raó de la força la seva voluntat? Doncs perquè tinc que acceptar jo, la raó de la força d’unes acampades?

Quina és la mesura que em pot garantir que aquests acampats son el veritable reflex de la majoria que no vota? On està el barem? Per quin mètode científic s'arriba a aquesta conclussió? on està l'argumentació empírica que ho sustenta? En base a que es pot fer aquest càlcul?

Hi ha canals per on evidenciar el descontentament de la societat, i aquests no son la raó de la força amb l’ocupació de la via pública indefinidament. La força del vot!

P.D: el post està escrit en català sense voluntat de fotre ningú (només a aquells que els hi fot parlar en català a les assemblees). Avís per universalistes apàtrides.

 
Comentaris

Mariajo
"Vivim en un sistema que està pervertit pels seus protagonistes principals"... no lo podías haber dejado más claro. "No ens queixem de la brutalitat policial, que imposa per la raó de la força la seva voluntat? Doncs perquè tinc que acceptar jo, la raó de la força d’unes acampades?" La respuesta me parece tan obvia, un@s utilizan la violencia y otr@s se manifiestan pacíficamente para conseguir pequeñas mejoras que favorezcan AL PUEBLO. Ahora claro, si la ley ampara este tipo de actos por parte de "las fuerzas de seguridad"... "No s'ha trobat mai cap sistema millor que una democràcia! Utilitzem els camins que el sistema ens dona i canviem les coses." Guay! En teoría, estarás de acuerdo conmigo con la abolición de la monarquía, a quien se le dedica todo un título en nuestra constitución (además de buena parte de nuestros impuestos). Hay que ver con la democracia, va a ser que es más rigida de lo que yo pensaba... No creo que las miles de personas que acampan exijan un sistema antidemocrático, más bien todo lo contrario, ejercen su derecho a manifestarse para establecer pautas que nos alejen del sistema capitalista que, a día de hoy, debora a una población consciente de que sus representantes políticos se dejan la piel por beneficiar a banqueros (por ejemplo).

j.megias verges
Los ciudadanos tienen pocas soluciones a los problemas ya que con las votaciones y los politicos realizando pactos, distorsionan la voluntad del pueblo. La recuperació serà civil perquè ja està sent. La societat a través dels seus propis mecanismes de depuració assumeix durament els canvis obligats per la situació. Solament es resisteixen a això els qui viuen del pressupost. Per això empreses, mestresses de casa o intel·lectuals cada vegada treballen més sense dependre de la política. Hi ha ideologies i hi ha vida fora de la política en un país que creu que solament pot parlar de polítics i futbolHas d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala