Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 21 d'Agost de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Jose Luis Muñoz - Sant Adrià de Besòs - 29/3/2011

Buits legals

El proper 22 de maig de 2011 els ciutadans i ciutadanes estem convocats a les urnes en el procés d'unes eleccions municipals. En aquest moment les diferents forces polítiques estem elaborant les candidatures i algunes formacions polítiques estem veient que fan servir buits legals per a incloure a les seves llistes a persones imputades i condemnats per delictes associats amb la corrupció.

Atès que l'any 2010 es van produir més de 700 investigacions per casos de corrupció, la majoria en el PSOE, PP i CIU, com el suborn, la malversació de fons públics i el finançament il·legal de partits i que la confirmació de determinades candidatures són exemple de manca de compromís polític en la lluita contra la corrupció. No és gens estrany que assistim a una creixent desafecció política que es manifesta en evidències que suggereixen que en la nostra societat creix l'escepticisme per la política.

Atès que malgrat les nombroses i properes proves d'honestedat i entrega de molts dels nostres polítics, ha bastat el comportament d'uns pocs per avivar la creença que tots els polítics són sospitosos. Cal dir que la desqualificació del fet polític i dels polítics mai ha conduït al desenvolupament de la democràcia, sinó a totalitarismes i fonamentalismes salvadors.

El Congrés de Diputats fa un temps va aprovar una més que discutida, a nivell de les llibertats polítiques, Llei de partits que va permetre il·legalitzar partits de l'esquerra abertzale. Ara mateix possiblement la formació Sortu no podrà concórrer a les eleccions municipals encara que hagi expressat clarament el seu rebuig a la violència terrorista. Crec doncs que no seria gens difícil aprovar una llei que exclogui de les llistes electorals a tots aquelles persones imputades o condemnades per greus irregularitats o delictes associats a la corrupció.

Dic tot això des de la tristesa de pertànyer a una de les poques formacions polítiques que no hem patit a les nostres files la xacra de la corrupció. Perquè cal dir que no tots som iguals. El proper dia 22 tenim la possibilitat tots els ciutadans i ciutadanes de fer fora de els institucions la corrupció.

 
Comentaris

j.megias
Es cierto lo que comentas y estoy de acuerdo pero....... Algunos no son corruptos ya que no han tenido ocasion.

Jose Luis Muñoz
Totalmente de acuerdo por eso insisto en aprovechar las próximas elecciones para castigar los partidos políticos que no expulsan la corrupción de sus listas. Y insisto lo digo desde mi pertenencia a un partido que pese ha haber estado presente desde hace 30 años en las administraciones locales con centenares y centenares de consejales y concejalas además de otras responsabilidades, nunca y digo nunca hemos sufrido la corrupción, seguramente porque aun entendemos la política (del griego "polis"=ciudad) como un servicio, como una manera de trabajar para hacer ciudad. Porqué no todos somos iguales.

Raul Fuentes
Hemos leido en el diario el Punt como la Sr. Nuria se queja de la trasparencia en los Ayuntamientos, vamos ver Sra. Nuria y Renovacio,si cualquier ciudadano quiere saber el sueldo de cualquier político eso se puede consultar porque es Publico, ahora bien yo le hago 3 preguntas que seria interesante para todos los ciudadanos que usted nos quiere representar. 1. Cuanto cobra usted del Consorcio de la Mina? 2. Como entro usted a trabajar en dicho Consorcio? Que tipo de convocatoria utilizo? O ya existía el corralito? o usted se aprovecho de su condición militante (ERC) de Couta TRIPARTITO? Creo que para los ciudadanos de Sant Adrià usted debería aclarar algunas preguntas. Gracias al Area de Besos por permitir dejar mensajes a futuros políticos de este MunicipioHas d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala