Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 11 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Jaume Vallès - Sant Adrià de Besòs - 21/3/2011

Corredor Mediterrani, tercera ensopegada?

L´home és l´unic animal que ensopega dues vegades amb la mateixa pedra El Corredor del Mediterrani, aquest projecte dinamitzador creador de riquesa i de molts milers de llocs de treball, té la possibilitat d´ensopegar no la segona, sino la tercera vegada, a causa del concepte retrògrad i centralista de forçar la concepció radial del transport peninsular.

El Ministre Blanco s´ha manifestat ferm partidari de la via internacional del Corredor, però a Brussel·les es diu que l´Estat espanyol l´interés el comparteix amb l´eix ferroviari de l´Atlàntic, de resultats estratègics i cost de construcció que no aguanten la comparaciö amb l´eix mediterrani.

Tots ho sabem, Franco va despreciar la proposta del Banc Mundial fa cinquanta anys; en fa quasi vint el Ministre del Partit Popular també ho va fer amb les propostes dels tècnics. Seria la tercera vegada on la carpetovetònica miopia del jacobinisme espanyol despreciaria el projecte que més valor afegit aporta a una infraestructura europea, ja que comunica l´economia productiva de tota la Unió fins al Nord d´Àfrica. No juguem amb les coses de menjar, l´opinió publica, des de Catalunya a Andalucia, difícilment toleraria una tercera ensopegada del Corredor del Mediterrani.

 
Comentaris

j.megias verges
No hi ha diners ni acords i suposo que trigarem alguns anys a tenir diners.Tots els que s'oposin al corredor mediterrani niran a l'infern El corredor mediterrani, el major projecte ferroviari d'Espanya, estarà plenament operatiu l'any 2020 i el Govern realitzarà una inversió global de 51.300 milions d'euros en territori espanyol, dels quals ja s'han invertit 8.400 milions, segons ha anunciat el ministre de Foment durant la presentació de l'estudi tècnic de la infraestructura. La meitat de la inversió total, segons s'ha compromès el ministre de Foment José Blanco, es realitzarà abans de nou anys. Una infraestructura que el ministre de Foment ha definit com "un gran projecte de país" que serà el símbol de la nova Espanya en xarxa enfront de "l'antiga Espanya radial" i que suposa una inversió "sense precedents" que servirà per impulsar de manera definitiva les comunicacions i el transport de mercaderies mediterrani.

Mireia Hernàndez
L'Estudi presentat pel Ministre Blanco el passat 16 de març, no contempla el desenvolupament de la terminal del Far- Vilamall,a ni la connexió directa d'aquesta fins a Portbou.No inclou l'estació de l'Aeroport de Girona; no inclou les circumval·lacions de Girona i Montmeló. No té en compte l'enllaç amb l'Aeroport del Prat. No especifica data per a l'instal·lació del tercer carril (doble ample 1668-1435mm) , ni per el nou accès ferroviari a la terminal de contenidors del Port de Barcelona. L'Estat espanyol s'entesta en defensar els tres corredors (Atlàntic, Travessia central i mediterràni), sense tenir en compte criteris de rendibilitat. Estem davant d'un nou episodi de "Café para todos" i Brussel·les pot deixar-nos sense aigua per fer-lo.

j.megias verges
Te rao ,Mirella Pero como no estara el ministro Blanco ,supongo que sera mas facil acceder al proyecto definitivo

Mireia Hernàndez
Tengo mis dudas Sr. Megias. Es justo reconecer que el Ministro Blanco, ha sido el Ministro Español que más ha apoyado el Corredor Mediterráneo, mucho más que cualquiera dels seus antecesores. Espero que lo siga haciendo y que su posición en Bruselas, los próximos meses, reponda a citerios economicos y no a los resultados electorales de las proximas generales.

j.megias verges
Mireia Tu misma te has dado la respuesta ,escoje la que mas te gusteHas d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala