Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 18 de Gener de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Jose Megías - Sant Adrià de Besòs - 9/3/2011

Discriminació positiva de la dona

M'agradaria que no haguéssim de celebrar cap jornada especial a la dona. I menys encara de la dona treballadora ja que aquesta ha estat una faceta pràcticament inherent a la condició del sexe femení en la nostra cultura. Aquest dia, en què no existeixi una data concreta, la visibilitat de la dona serà totalment positiva i no serà necessari un gest anual per recordar la importància de la dona en la societat i la coresponsabilitat moral que tots tenim amb elles.

No podem referir-nos a les dones com un èter genèric. Són la nostra mare, les nostres àvies, les nostres germanes, les nostres amigues o les nostres companyes. Hem de centrar el focus en elles quan ens pronunciem en termes generals, perquè en la concreció de casos propers posarem tot de la nostra part, aportarem el millor perquè la societat valori la figura femenina, concorde a la realitat i de forma neta d'estereotips.

Només per la seva condició biològica, hem de tot el que som a les dones i en conseqüència hauríem d'actuar. En un dia com avui devem fixar-nos en la dona com a motor històric de la societat, majoritàriament anònima però sempre decisiva. En les últimes dècades s'ha produït una revolució cultural, protagonitzada per les pròpies dones. La reclamació dels seus drets dins i fora de l'àmbit familiar i la seva incorporació total i decidida en la societat ha enriquit l'escenari social.

No obstant això, queden metes per superar en el nostre entorn: la execrable violència de gènere, la igualtat real i no només discursiva, l'increment d'oportunitats, les solucions per a la conciliació de la vida laboral i familiar, són algunes. Sense oblidar les dones amb condicions infrahumanes tiren endavant al tercer món. Enfront d'aquestes qüestions les nostres eines han de ser la educacio i la llibertat.

Per això és necessària una discriminació positiva, per recordar a cadascuna de les persones el valor de la dona com a part fonamental del progrés, la seva responsabilitat i tenacitat per aconseguir arribar on està aconseguint gràcies al seu únic esforç.

Hem de reflexionar sobre els nostres gestos, expressions i conductes diàries i preguntar-nos si suposen una baula per afermar la dignitad de les dones o per contra si -per petit que sigui aquest gest- resta en la justícia social que la història deu a les dones.

Hem d'esforçar-nos perquè arribi aquest dia en el qual no sigui necessari rendir reconeixement a la figura de la dona. Per abordar grans ambicions s'ha de caminar pas a pas. Per això, per contribuir a un món més just, igualitari i respectuós, no hem de separar mai la vista de les nostres mares, amigues i companyes. Elles seran la pista per proporcionar-los una vida millor a les dones del món.
Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala