Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 18 de Gener de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Jose Megías - Sant Adrià de Besòs - 4/3/2011

Necessitem millors empresaris

L'economia és el motor de tot tipus de polítiques,segurament a ningú li agrada que això segueixi d'aquesta manera ,però de moment no hem estat capaces de trobar altres formes d'economia,en aquest cas ni millors ni pitjors. Però una cosa és certa ,podem canviar el fonament de la economia. La pregunta seria saber què objectius hauríem de potenciar de cara a aquest segle XXI que ens ha arribat sense estar preparats. Segurament auriem de potenciar el valor del coneixement, de la cultura, de l'esforç, de la productivitat, de l'honradesa, de la dedicació.

Els polítics nous, que n'hi ha, nets i amb ganes de fer les coses de diferent manera, il·lusionats pel seu treball, sabedors ja sens dubte que l'honradesa és la base del seu ideari, té un gran problema de credibilitat, de ser aupats fins a llocs de decisió.

La societat sap i admet que el conegut és dolent, que el que tenim no serveix, que fins i tot les ideologies cal remoure-les una mica en la setí de l'humanisme i del modernisme d'un segle nou, però no fa gens per fer possible el necessari. Estem ancorats ,possiblement provocat pels vells dinosaures en la meitat del segle XX, així de dur pot ser. Però sense nous capdavanters polítics no aconseguirem una nova societat, una nova economia del coneixement, de la productivitat, amb el màxim respecte a les persones i al territori.

Cobrar un sou segons conveni. Aquest sistema pot servir per a unes dècades i no fer-ho per a unes altres. I fins i tot no només deixar de ser bé, sinó ser el motor de les crisis de sistemes. Els sous segons objectius són més lògics quan el repartiment del treball és tan irregular. Ens faltarà si per ventura, dissenyar què són els objectius d'aquest segle, què hem de potenciar, els cuals són els que més hem de valorar. Ens falta saber el valor que l'empresa té en la societat, no ho tenim gens clar. I tal vegada el més important. Saber què valor té l'empresari. I formar nous empresaris també segons objectius. Això ha de deixar de ser una monarquia on els fills siguin els amos del sistema econòmic per ser hereus d'empresaris. No es tracta de tancar empreses familiars, sinó de dotar-les de sistemes professionals de funcionament. Necessitem millors empresaris, més formats, més capaços, més útils per al futur, que creuen al mercat de treball i en la formació contínua.

 
Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala