Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 13 de Desembre de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Rubn Arenas i Garcia. Renovaci per Sant Adri - Sant Adri de Bess - 1/3/2011

Renovaci: El seu ADN

Potser és per la deformació professional, donada la meva vinculació al món científic, o pel meu caràcter social que sempre estic al costat dels que en realitat tenen més problemes, que sempre vaig a les profunditats i remeno entre les entranyes fins a donar amb l’essència, amb la característica diferencial, fins que trobo les bases que motiven un determinat moviment. En definitiva, busco l'ADN dels projectes en els que m'involucro. I això és el que vull explicar, l'ADN de Renovació. Igual que el dels humans, està format per 4 bases. Les humanes són: Adenina, Timina, Citosina i Guanina; mentre que les del nou projecte polític adrianenc són: Identitat, Transparència, Proximitat i Participació.

Identitat, perquè és bàsic tenir el sentiment de pertinença a un lloc i viure adaptat al teu entorn gaudint de la teva realitat i sent actor principal del desenvolupament del mateix. La identitat és, a més, la conformació de les llibertats i dels límits. És saber què, quan, com i on ho vols. I és potenciar allò que t'és propi i en aquelles coses en que destaques. És defensar la teva història i fer-la entenedora i accessible, perquè aquesta sigui la de tots els que visiten la teva ciutat. És també trobar un model a mida a les teves necessitats i desenvolupar-lo, actuar amb lideratge sabent qui ets i sobretot qui vols ser.

Transparència, perquè la gestió de qualsevol associació, plataforma, empresa o administració pública necessita dels valors que fonamenten la cohesió de qualsevol grup social: confiança, sinceritat i transmissió de la informació. Els poders públics estan al servei del ciutadà i aquests últims tenen el dret de saber què fan i què no fan, i el perquè de tot plegat. La política no és quelcom llunyà, sinó la gestió de les petites coses que ens afecten cada dia. I per això, hem de potenciar la transparència amb proximitat, escollint líders capaços de connectar amb la gent i deixant la gestió pel funcionariat , que són els encarregats de fer-ho. Si tenim un sistema polític és perquè aquests liderin les polítiques i el cos funcionarial, personal tècnic contractat, faci la feina de gestió.

Proximitat, perquè el lideratge s'exerceix al carrer, al costat dels ciutadans, rumiant solucions i trepitjant pam a pam la ciutat per conèixer a fons els problemes i trobant els espais perquè aquestes persones puguin decidir què volen pel seu futur. Obrir portes, transformar la societat en allò en què la societat es vol transformar, avançar, modernitzar-nos, crear, innovar i invertir en allò que ens cal per sentir-nos millor i ser econòmicament viables. Els problemes de la gent no es solucionen a cop de mesures oportunistes encotillades en un calendari prim, necessiten d'idees de futur, que siguin una regeneració del statu quo establert. Les inquietuds només poden ser saciades amb nous paradigmes i formes de fer.

I sobretot participació, la democràcia va néixer com l'alternativa imperfecta, a la tirania, les dictadures la dictadura que patien els grecs. Ara la nostra àgora són els Parlaments i els Plens dels nostres consistoris, on tota la població hi hauria d'estar representada. Però hem oblidat allò que ens fa precisament ser demòcrates, que és deixar l'última paraula al poble. Liderar vol dir tenir idees i convèncer perquè es duguin a terme. No vol dir executar-les, això no li correspon a un líder sinó a qui pateix la realitat. Serem pioners en revolucionar l'actual sistema democràtic representatiu i transformar-lo en un sistema democràtic participatiu, on tots tinguem la paraula, on tots puguem expressar com volem que sigui el parc de sota de casa, o el pont que creua el nostre riu això mossega la cua i torna a la identitat. Perquè una cosa pugui ser nostra, hem de tenir dret a decidir sobre ella sinó ens hi alienem.

Renovació per Sant Adrià, és el clam revolucionari silenciós i democràtic, sense espavents ni grans mobilitzacions però amb la voluntat ferma de liderar una transició a una nova dimensió democràtica desconeguda fins ara pels ciutadans. Som l'antídot de la desafecció, i amb l'ajut de les ciutadanes i ciutadans, cimentarem el nou Sant Adrià que volem bastir a partir del 22 de maig.

 
Comentaris

j.megias verges
Para el que no tiene nada, la poltica es una tentacin comprensible, porque es una manera de vivir con bastante facilidad.Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edici impresa pdf | Edici impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © rea Bess | Tots els drets reservats.


C/ Bess, n 7 - Sant Adri de Bess - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: Jos Alcal | Produccin: Montse Saez | Administracin | Web master: Jose Mejas | Informtica: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala