Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 20 de Maig de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Jose Megías - Sant Adrià de Besòs - 15/2/2011

Eleccions municipals a Sant Adrià 2011

D'aquí a molt poc tots els partits polítics tindran en marxa tota la maquinària per poder recaptar vots. Començarem a veure els polítics en bicicletes, visitant els mercats, repartint flors i utilitzant el “neuro-màrqueting” i escoltant les necessitats dels ciutadans. Aquest any tinc la impressió que les eleccions seran molt fluixes, per no dir avorrides.

Segurament per les circumstàncies que ens trobem, pel desencantament polític dels ciutadans i per la falta d'idees. Solament els millors liders seran capaços de motivar-nos. Tal com comento en el meu escrit de fa algunes setmanes vull fer un avanç del que podrien ser les eleccions d'aquest any.

Si prenem les dades d'aquests últims 20 anys, sense incloure variables positives, ni negatives i amb l'abstenció mitjana del 50, 10%, tindríem -PSC 6868 vots- CIU1828 vots -PP 1440 vots- ICV 950 vots Renovacio-ERC 335 vots.

Hi ha 1500 vots de partits que no han tingut cap regidor i 600 vots que es repartiran entre els partits principals.

En les eleccions del 2007 els resultats van ser: PSC 6637, 15 regidors -PP 1419, 3 regidors- ICV 980, 2 regidors -CIU 707, 1 regidor i la resta no va tenir representació.

Si s'aconsegueix una participació superior al 65 %, els partits que més pujaran són el PP, CIU i ICV, ja que hi ha 2100 vots pendents de repartir entre els diferents partits.

Els nous partits en aquestes eleccions per poder tenir representació dependrà de la capacitat d'agafar els vots de l'augment de votants, dels quals volen un canvi i dels quals puguin perdre els partits més representatius.

Referent al partit socialista segurament obtindrà majoria si l'abstenció es manté en el 50%,si disminueix l'abstenció afavorirà a la resta dels parits.

Des de l'any 1987 fins al 2007 hem tingut partits com

PTCUC,PH,IND,PEU,AASA,PEISAB.EPM,AM,PHC,PNC, C'S,tots aquests partits s'han fusionat o han desaparegut, però no oblidem que encara que no hagin tingut representació en la majoria dels casos, han restat vots a les forces majoritàries.

Segurament el CIU en aquestes eleccions augmentaran els votants per la influència dels últims resultats obtinguts

Com totes les prediccions que es fan, solament serveixen per anticipar-se a uns resultats suposadament calculats, amb més o menys fiabilitat. De totes maneres en política les tendències fan moltes vegades que els resultats previstos canviïn i això és el que fa interessant el dia de les eleccions.

En les localitats petites com Sant Adrià es vota més als liders que als partits això fa que segons les circumstàncies els vots no siguin representatius als partits. Si algú té una opinió no dubti en fer-la ja que no està tot dat i beneit encara.

 
Comentaris

Adrianenc demòcrata
S'ha oblidat de dir que el PISAB (Partit Independent per Sant Adrià de Besòs) en un moment concret de la nostra història va treure 4 regidors. Cal posar en valor, aquests partits, que no responen a la disciplina tipica de partits tradicionals o plataformes com Renovació que utilitzen la fòrmula de la llista associada però que ja representen un canvi respecte el típic i tòpic partit. Als municipis hem d'aspirar a democratitzar, en l'aspecte de participació, molt més. Jo crec que aquest any Renovació pot ser l'opció de molta gent desencantada, la gent que hi participa estan compromesos amb la regeneració democràtica, uns de vell antuvi ja al 2007, em confesso votant d'ERC que no militant, i altres de nous segons he pogut seguir en aquest diari. A més, demostren una generositat poc habitual als partits, facilitant la seva presentació com a llista associada i segons he llegit també, PRIORITZANT la marca Renovació. Per tant, deixen entreveure que aposten fort per aquesta associació. Per acabar, i amb tot el carinyo del món, al 2007 tot i que no ho has posat, el partit que vaig votar es va quedar a només 25 vots de tenir un regidor. I a mi personalment, em sembla una anomalia històrica, que des de temps de la República a Sant Adrià no hi hagi cap representant d'ERC. Els hi hem de donar l'oportunitat, mereixen demostrar que podem fer per nosaltres. Són els unics que es presenten que no estan contaminats.

j.megias verges
Li demano disculpes per oblidar el PISAB els partits polítics més minoritaris tenen molt a dir i poden donar alguna sorpresa, sobretot pel descontentament generalitzat cap a la política actual a tots els nivells. Que guanyi el millor per Sant Adria, i no el que més mentides digui

Joan Estrada Millan
mi porra es PSC 10, CIU 5, PP 3, ICV 2, ERC 1

j.megias verges
No estas muy desencaminado,pero todo depende de los que no votan,si votan mas del 65% podria ser

Pepe y Lola
Yo hace tiempo que no voto, porque veo que de una manera u otra estamos igual. Pero este año lo tengo claro VOY A VOTAR.!!!. .. y mi voto será para Renovació per Sant Adriá . Mi porra ganará el Barça!!!!

Maricarmen Fernandez
Pepe y Lola La Lola es de ERC y el Pepe es del JERC no engañeis al personal ,siempre habeis votado y ahora estais en Renovacion o renobando

La hormiga colega
A Maricarmen Fernandez (Fernández lleva acento en la A): Pepe y Lola (dos puntos) La Lola es de ERC y el Pepe es del (dobra la L, se dice de) JERC (Yo pondria punto y a parte, y la N de no en mayúsculas) no engañeis (engañéis va con acento en la E) al personal ,siempre habeis (habéis también con acento en la E) votado y ahora estais (estáis en la A) en Renovacion (e llama Ranovació) o renobando (y para acabar, revando va con V). ;-)

La hormiga colega
Mi porra es: Socialistas 8, Convergencia 6, Renovació 4, PPopular 2, El eco de los socialistas 1,

Mamoncete
Mi Porra es la que llevo entre las piernas......

La hormiga colega
Y la Champions para el Barça

Casandra
Hormiga Colega, aunque no sé si debiera llamarte María Moliner: Me declaro, desde ya, fan incondicional tuya. No sólo nos iluminas con tus magistrales clases de ortografía sino que también nos instruyes en el uso de términos como \\\"dobra\\\" o \\\"e llama Ranovació\\\"... Estos cambios de onda te están matando.

Mamoncete
Yo si se presenta el PISAB, prometo que voy a votar, pero estoy viendo las predicciones de la hormiga y, igual no está muy desencaminada, pero tengo una duda, los del eco?.. no lo había escuchado en mi vida. Estos son nuevos?. Yo apuesto por los de la Palmera, que ya lo demostraron, si os presentais os voto, animaros, que os hecho de menos, hace falta un poco de meneo en este ayuntamiento de apalancaos.

Maricarmen Fernandez
la hormiga colega es el Ruben ya sabeis

Mamoncete
No, no sabemos , quién coño es el ruben? el niño de la polla roja?

el porras
Ahi va mi porra: psc - 11 renovació per sant adriá - 4 pp - 3 ciu - 2 icv - 1

Javier arena bisbal
Al final voy a tener que hacer mi predicción, soy la brujita, si acierto me pagais una cena entre todos, vale?: PSC: 7, CIU: 5, RNV: 5, PP: 3, ICVEUiA:1, Esta es mi quiniela, me baso en la bajada del PSC, Por su más que demostrada política para los amiguitos, en la subida de CIU por seguir con la corriente ascendente de las autonómicas, en la sorpresa de RNV Por ser la inovación en estos comícios, en el mantenimiento de los populares por tener un Voto muy fiél, en la bajada de ICVEUiA, por seguirle el rollo al PSC durante muchos años a cambio de limosnas.

Salomon
Despues de leer los comentarios,tengo que decir que los que quieren que Renovacion tenga poder en el ayuntamiento se han retratado,no saben ,ni ganar ni perder .Son unos impresentables y los ciudadanos ya se han dado por enterados.Lo siento por vosotros ,pero este partido desaparecera despues de las elecciones ya que su ideologia es ganar por huevos y engañando a los ciudadanos

Javier Martín
Me apunto a la porra: PSC: 10; PP: 4 o 5; CIU 4; ICV-EUIA: 1 o 2; RNV-ERC: 1, yo me baso en la bajada del PSC, y que si no se la pega más fuerte es gracias a que el candidato sigue siendo Sito y eso da muchos votos, el PP como bien se ha comentado tiene un voto fiel y quizás pueda subir algo más, CIU también saldrá beneficiado de la bajada del PSC, ICV-EUIA también es culpable y ahora que se acercan las elecciones se quieren desmarcar de los socialistas de si te he visto no me acuerdo hasta que tengamos que volver a pactar y veremos a Renovació-ERC que por mucho que quieran dar otra imagen van bautizados por ERC y sus militantes fracasados de otros comicios, pero que estaría bien que el Sr. Martín entrase como candidato al ayuntamiento, es bueno renovar la imagen y ofrecer nuevos proyectos.

Adrianenc demòcrata
M'agraden aquestes porres. Està bé que la gent digui la seva. Jo dono la meva: PSC 10, Renovació 4, PP 3, CiU 3, ICV-EUiA 1. Cal castigar a ICV-EUiA per la seva col·laboració en un govern on no feien falta, apuntalen un govern del PSOE que ens ha fet més mal que bé. I no han entès que la ciutadania el que vol són canvis, no eixamplar les majories que l'únic que fan es crear clientelismes que no ajuden al progrés municipal.

jorge mateos sanchis (san juan bautista)
Pues a mi me gustarioa 11 Renovación a ver si realmente hacen y dicen cosas nuevas10 ICV-EUiA que por lo menos son los unicos que defienden un poco a los trabajadores, y el que falta me da igual. pero como no sera asin yo creo que sera PSC 9 o 10 porque aqui mucho quejarse de enchufes, mamomeos y demas pero nadie hace nada y todo el mundo quiere en el fondo que lo coloquen, la gente les votara aunque haya caso pretoria o no tengan ya nada de socialistas ni de obreros y zapatero no haga mas que ir contra el trabajador 4 o 5 CIU que aprovechara el momento y que ya no esta el sabadell, da igual que sean los del millet y demas, 3 o 4 el PP porque la gente piensa que con la crisis que hay mejor hechar a los iimigrantes y asi repartirse su trabajo, ICV-EUiA 2 o 3 porque estar con los socialistas con mayoria es una tonteria y Renovacion con ERC 1 0 2 porque recogeran los votos de la gente cabreada mas los votos independentistas.

MUJERES AL PODER
Mi porra: 8 CIU, 7 PSC, 3 PP, 2 RENOVACIÓ, 1 ICV; y alcaldesa una mujer que para eso somos el sexo "fuerte".

Salomon
El nuevo partido poilico Renova-Tio ,que se presenta en Sant Adria,esta formado por jovenes con nada o poca experiencia que solo pretenden buscar una butaca en el ayuntamiento ,ya que han fracasado con los partidos de donde proceden ,seguramente si llegaran a entrar en politica activa serian las tipicas moscas cojoneras que actualmente hay en la politica de estado .que fuciona con el no a todo y el si a nada

anna guimbau
como mujer tambien me gustaria una mujer alcaldesa pero no a cualquier precio, prefiero un buen alcalde hombre que una mala alcaldesa mujer. Por ejemplo se imagina a Isabel Marcuello de alcaldesa, con sus formas de hacer politica mas orientada al partidismo y el control estricto que a la promocion ciudadana. Y quizas no este lejos el momento, ya lo intento una vez y ahora se presenta el Sito otra vez pues es el unico que puede asegurar mas o menos un buen resultado pero muy posiblemente pùede dejar su puesto antes de que pasen los cuatro años a la Marcuello.

MUJERES AL PODER
Estoy de acuerdo contigo Anna pero no me refería a Marcuello como puedes ver en mi porra me decanto por la actual regidora de CIU y candidata convergente. Creo que Sant Adrià se merece un cambio en la manera de gobernar y el ayuntamiento a Marcuello le queda grande y esto lo podemos ver en su forma de actuar y de redactar en los diferente articulos del Viure. A mi me gusta la sencillez y la humildad de la de CIU, además parece una tia muy preparada.

Helena sanchez
Pues no se que decirte si que gane CIU quiere decir que empezaran a recortar como esta haciendo el Mas prefiero que no gane aunque sea mujer u no me sirve que estamos mal pues peor estamos a los que nos recortan

José María
Yo puestos a elegir que gane las elecciones Renovació, que la política del resto ya la conocemos y está mas que demostrado que ninguna funciona, esta de momento no la conozco hay que darle el beneficio de la duda y si resulta ser la misma de todos,dentro de cuatro años se la quitamos y bye, bye.Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala