Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 24 de Març de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Mari Carmen Lozano Pareja - - 31/5/2018

Parlant amb tu

Saps Quimet no em surt del cor escriure't un article com si tu no hi fossis al meu costat, mirant-me amb els teus ulls curiosos i riallers, així ha estat des del primer dia en què ens vàrem conèixer a la seu del Partit Socialista de Badalona; llavors l'Agrupació, aquella vella casa plena de sorolls, estava situada a l'Avinguda Martí i Pujol, on ara podem gaudir de la bella Plaça Pompeu Fabra; allà on vàrem quedar, per darrera vegada, per anar a visitar el Parlament de Catalunya, amb motiu de la trobada que des de la Federació del PSC del Barcelonès Nord, va organitzar el company Diputat Raúl Moreno.

A les cinc en punt de la tarda vàrem començar el recorregut acompanyats per una guia que ens va anar explicant la historia del Parlament; vàrem pujar per unes escales senyorials, i van arribar al saló dels passos perduts. I nosaltres Quimet sense imaginar que aquells serien els nostres darrers passos compartits; els nostres darrers enraonaments sobre la importància de la història del poble de Catalunya, sobre la seva riquesa identitària, i la llàstima per veure una Catalunya dividida; vàrem continuar el passeig i el company Raúl Moreno ens va mostrar el saló del Ple, i il·lusionats com si fossin canalla ens van fer la nostra darrera fotografia. Al finalitzar la visita vaig decidir quedar-me a Barcelona per anar a comprar un llibre ("Irse" d'Esmerlda Berbel), i em vaig acomiadar de tu i ens van donar un petó i una abraçada. Quatre dies després em donaven la noticia que havies marxat per sempre. No me'l podia creure.

Al llarg dels anys hem teixit una amistat plena de complicitats i de riures, que s'ha mantingut inamovible inclús quan les circumstàncies polítiques han portat vents de forta tramuntana, però malgrat això, el nostre vaixell ha continuat sempre en la mateixa trajectòria. Quants moments compartits! El passat 22 de maig te'n vas anar portant al teu cor un llarg recorregut socialista i d'entrega fidel a l'Agrupació del PSC de Badalona, a la que sempre has estimat com si fos una perllongació de la teva personalitat. El socialisme sempre ha estat en tu una dimensió més del teu tarannà; l'art i el plaer d’estar a prop de les persones, de manera humana i empàtica, intercanviant idees i paraules; has estat sempre obert a l'experiència de les vivències humanes, de la justícia, de la igualtat, de la llibertat; un home de bona voluntat, compromès, que ha sabut crear vincles de sincera amistat.

Has mort a l'edat de 76 anys, massa aviat per una persona d'esperit viu. Tu que sempre has estat un home vital, que t'has fet estimar per tothom, senzill, simpàtic; sense volar donar lliçons de res, apassionat en l'exposició del teu ideari socialista, amb un humor divertit que ha enriquit la gran trama de complicitats que has anat sumant al llarg de la teva vida, i amb el mèrit de saber-les mantenir. Tu que has estat sempre una persona generosa, amb les mans obertes, entregada de cos i ànima a ser útil a qualsevol persona que t'hagi pogut demanar ajuda. Tu que has sabut fer gran el microsocialisme quotidià: l'assistència a tants congressos i a actes del Partit; els desdejunis i els preparatius de la Festa de la Rosa a Gavà; les ampolles d'aigua per reunions i assemblees; les partides de dominó amb els companys; els pica-pica de Nadal, els dècims de loteria, l'arbre i les guirnaldes; les enganxades del Primer Cartell a tantes eleccions (Municipals, Autonòmiques, Generals, Europees), i quantes coses més que han engrandit la dita que diu que "El socialisme no és res sense sentiment", i tu, Quimet, sempre centrat en fer les coses bé, amb bondat, amb tossuderia, amb empenta, amb estima, de tal forma que al teu acomiadament has estat capaç de reunir a tota la família socialista.

En la vida, hom va prenent com a referents les persones que ens aporten experiències enriquidores; persones que ens deixen bons records, i aprenentatges que ens ajuden a superar els difícils moments que la vida ens presenta. Amb aquestes línies, amic Quimet, només volia donar-te les gràcies per tants anys de sincera amistat, i dir-te que sempre et portaré al meu cor; gràcies per haver estat un apassionat de la vida, de l'amor, de l'amistat, del barça, dels bons dinars, dels bons moments; de les petites coses que fan de la vida un lloc més agradable.

 

 
Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala