Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 17 de Febrer de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Mari Carmen Lozano Pareja - - 8/5/2018

Mefistòfil a Badalona

En la platja de Badalona s’ha plantat, un any més, el dimoni, però aquesta vegada ve amb un llaç groc i vestit de presoner; es tracta d’una figura de fusta dissenyada amb els elements simbòlics del procés independentista; un dimoni que inicia les Festes de Maig amb polèmica i revonvori fent de la ciutat un espai de crispació, amb col·lectius contraposats.

No vinc a escriure aquest article creient que les reixes de la presó s’obriran i el dimoni polèmic restarà lliure de la seva identitat independentista, i canviarà la seva fisonomia, per una altra, menys violenta i més pacifica (cultural, musical o esportiva); vinc per a què la meva opinió se sumi també a la d’aquells ciutadans que creuen que aquesta tradicional celebració que hauria de representar a tots els/les ciutadans de Badalona, només representa a una part, la d’aquells, que volen una Catalunya Independent.

En l’obra de Johann Wolfgang von Goethe, Mefistòfil, el dimoni, se li apareix al Doctor Faust, un vell científic, cansat de la vida i frustrat per no arribar a tenir tots els coneixements que li agradaria posseir, i és aquest el motiu que li porta a lliurar la seva ànima al dimoni, per tal d’aconseguir la cim de la saviesa, ser més jove i obtenir l’amor d’una bella dona; potser podríem trobar un cert paral·lelisme d’aquesta historia amb l’actual govern de Badalona, que ha lliurat l’ànima de la ciutat a Mefistòfil, fent-lo pregoner del procés independentista.

El govern actual de Badalona amb un procés participatiu obert ha fet que el seu compromís polític, resti desaparegut al posar la seva responsabilitat en mans ciutadanes, i així amb unes votacions que només han arribat a un 0,50% de la ciutadania s’ha elegit un dimoni polititzat, apostant per una Badalona dividida i no per una Badalona unida, pacífica, acollidora, creativa; per una Badalona emergent i positiva.

La nostra ciutat necessita polítics/-ques que treballin per salvar els assoliments democràtics basats en valors ètics (integritat, honestedat, equitat, compromís...); que vetllin per una ciutat vinculada i no fracturada; que vulguin transformar la ciutat engrandint la seva oferta educativa, econòmica, social, comercial, turística, esportiva, assistencial...; polítics/-ques que tinguin Badalona al seu cap i al seu cor i, actuïn en benefici de tots els/les ciutadans/-es.

Aquest any quan les llums de la Rambla s’apaguin al voltant del dimoni, i el fum del foc començi a saltar al compás del piromusical, deixarè volar els meus desitjos per a què el mal s’allunyi de Badalona, i per a què escampin aquells governants, que fan de la qüestió identitària un dimoni malèfic pel bé de la Ciutat de Badalona.

 

 
Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala