Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 21 d'Agost de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 13/4/2018

La FECAC presenta el cartell de la 47 Feria de Abril de Catalunya
- El Real tornarà a celebrar-se al Fòrum del 27 d'abril al 6 de maig.

La Casa de Granada de Barcelona va acollir ahir la presEl cartell de l'edició 2018, la número 14 que se celebra al Fòrum de Barcelona i Sant Adrià de Besòs, ha estat obra de l'artista barcelonina Cristina Pardo. entació del cartell de l'edició número 47 de la Feria de Abril de Catalunya, que obrirà les seves portes de nou en el Fòrum del 27 d'abril al 6 de maig. En la presentació van estar presents el president de la Federación de Entidades Culturales Andaluzas en Catalunya (FECAC) Daniel Salinero i la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs. En aquesta ocasió no va participar en la presentació cap representant de l'Ajuntament de Barcelona.

El cartell de l'edició 2018, la número 14 que se celebra al Fòrum de Barcelona i Sant Adrià de Besòs, ha estat obra de l'artista barcelonina Cristina Prieto. L'obra, anomenada “Alegria a la Feria de Abril” reflecteix la idea de l'artista sobre el que significa la Feria: “Catalunya i Andalusia són dues regions germanades pel mar Mediterrani i per una trobada des de fa anys, i és la Feria de Abril, expressió popular, artística i cultural. El meu cartell representa una ballarina de flamenc que balla en el litoral de Barcelona amb un vestit molt especial”.

El vestit, tal com explica l'artista, està estampat amb porrons. La cua representa la bandera de Catalunya i la d'Andalusia, mentre una banda rosa mostra l'amor entre els pobles. Finalment, “els peixos de l'últim serrell representen les ones del mar Mediterrani que uneix les nostres cultures i ens dóna un caràcter alegre i costaner”. Al cap, la ballarina porta tres dels edificis representatius de la ciutat, com són la catedral gòtica, la Sagrada Família i l'Hotel Vela, “un edifici que els últims anys ha donat un caràcter avantguardista al perfil de la costa de Barcelona. La meva ballarina balla en el mar convidant a tots i a totes a gaudir d'uns dies alegres i feliços, germanats en la 47 edició de la Feria de Abril de Catalunya. Amb tot el respecte i amosr per les dues cultures”.

Una Feria de Abril amb més espai

La 47 Feria de Abril de Catalunya se celebrarà en el recinte del Fòrum del 27 d'abril al 6 de maig, en una superfície de 54.500 metres quadrats, més que l'any passat ja que també ocuparà l'espai del Bosc Urbà. La inauguració, amb l'encès del pòrtic principal, serà a les 21 hores.

Com en l'anterior edició, s'instal·larà una Casa de la Cultura, que en aquesta ocasió gestionarà l’Associació Cultural La Isla, en la qual es duran a terme actuacions musicals, classes de ball, exposicions artístiques o presentacions de llibres. Com a novetat, s'anuncia una exhibició de dansa del ventre i un concert de guitarra clàssica.

D'esquerra a dreta: el president de la FECAC, Daniel Salinero, Cristina Prieto i Ruth Soto. Foto: Manuel Arce

L'emissora RadioOlé tornarà a emetre en directe una gala la nit del dilluns 30 d'abril, amb actuacions a la caseta institucional de la FECAC, on també actuarà el cantaor i ballador badalonense Manuel Fernández la nit de la inauguració, durant la qual també està programada una sessió de dansa espanyola a càrrec dels alumnes de la FESA/CPD de l'Institut del Teatre. La caseta institucional de la FECAC acollirà també les semifinals del XXV Concurs Nacional de Copla de la Casa de Andalucía de Barcelona el 28 d'abril i el 5 de maig.

La Feria de Abril 2018, en la qual tindran caseta Ciutadans, PDeCAT, ERC i PSC, torna a apostar pel sistema de gots i plats reciclats, amb gots amb la imatge del cartell que podran ser llogats pels visitants al Real per quedar-los-hi com a record o bé retornar-los i recuperar l'import de la fiança.

Els col·laboradors de la Feria de Abril de Catalunya 2018 són l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Junta de Andalucía, Turismo de Andalucía, Bodegas Barbadillo, Cruzcampo i Aigües de Barcelona.

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala