Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 15 de Juliol de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 12/4/2018

ERC Sant Adrià torna a defensar la dignificació del memorial del Camp de la Bota
- Contesta a les informacions aparegudes sobre la construcció d’un hotel a la zona.

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Sant Adrià de Besòs torna a reclamar la dignificació de l’espai memorial del Camp de la Bota, on van morir afusellades més de 1.700 persones durant la repressió franquista. Ho van fer recentment en un acte a l’espai que ocupa la placa de Memorial Democràtic que recorda els fests i que continua en un estat deplorable just a l’altra banda del barri de la Mina, a un solar utilitzat com a aparcament. Ara, i davant les informacions que parlen de la possible construcció d’un hotel a la zona, han fet públic un comunicat de premsa en el que demanen que el Memorial Democràtic determini exactament el punt concret on es van dur a terme els afusellaments, i que en aquest punt “s’instal·li una placa commemorativa com s’està fent arreu d’Europa a l’estil de les llambordes Stolpersteine, i si es possible per les limitacions de l'espai, es construeixi l'espai memorialistic que reclamem”.

ERC Sant Adrià torna a defensar la dignificació del memorial del Camp de la Bota. Foto: MS

Per ERC, la dignificació del Camp de la Bota passa per la creació d’un espai de memòria de primer ordre, no només l’adequació de l’espai actual. “S’ha de traspassar l’àmbit municipal i convertir el Camp de la Bota en un lloc de referència a nivell nacional, un espai de país”. Per això, plantegen un concurs internacional d’idees per tal de determinar el projecte final, i que en aquest procés d’elecció del projecte puguin participar les entitats veïnals del barri, especialment l’Arxiu Històric del barri de la Mina i el Camp de la Bota. Perquè, pels republicans, aquest ptojecte ha de servir per corir el barri de la Mina “no només amb el seu passat, sinó també amb el seu futur, buscant sinergies amb la nova universitat i esdevenint un element de cohesió urbanístic que ajudi a salvar la barrera que suposa la ronda litoral”.

El partit també ha defensat aquest projecte al Senat, on el passat 9 d’abril, el senador republicà Bernat Picornell va defensar al Senado una moció per tal no només de dignificar l’espai convertint-lo en un autèntic espai de referència pel que fa a la memòria històrica sinó perquè sigui l’Estat, responsable subsidiari de la repressió viscuda, qui es faci càrrec a nivell econòmic. El Partit Popular va bloquejar la iniciativa votant en contra.

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala