Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 21 de Octubre de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 11/11/2010

Badalona i els municipis de Peñalolén (Xile), Rosario i Godoy Cruz (Argentina), Medellín (Colòmbia) i Montevideo (Uruguai) presenten la Declaració de Badalona
- El document recull el compromís de les ciutats de treballar en xarxa per articular polítiques de seguretat ciutadana

Els signants de la Declaració de Badalona. Foto: Ajuntament de BadalonaAhir dimecres es va iniciar a Badalona el III Seminari Seguretat Ciutadana i Cohesió Social en què participen una xarxa de ciutats que inclou Badalona i altres municipis llatinoamericans com Peñalolén (Xile), Rosario (Argentina), Godoy Cruz (Argentina), Medellín (Colòmbia) i Montevideo (Uruguai), així com entitats supramunicipals i entitats acadèmiques. El Seminari se celebra a l’Espai Betúlia d’aquesta ciutat durant els dies 10, 11 i 12 de novembre.

La realització d’aquest seminari s’emmarca en el projecte Plataforma de Ciudades, Espacio Público y Cohesión Social que lideren la Diputació de Barcelona i el municipi xilè de Peñalolén. La Plataforma de Ciudades té el suport de la Diputació de Barcelona i després d’una primera fase en la que s’han tractat sobretot aspectes relacionats amb la Seguretat i la Comunicació, busca una continuïtat, ampliació i formalització de la xarxa.

La celebració del III Seminari a Badalona compta amb la participació d’alcaldes de la província i de municipis llatinoamericans, així com amb experts en les àrees de seguretat ciudadana i cohesió social.

Durant l’acte d’inauguració l’alcalde de Badalona, Jordi Serra, ha destacat que en el context actual de crisi econòmica internacional, les qüestions relatives a la seguretat i la cohesió social prenen encara més protagonisme. Jordi Serra ha destacat que Badalona “ha estat sempre un bon exemple de treball ben fet en integració social, a pesar de que hi ha qui s’esforça en desprestigiar aquest treball amb la finalitat d’obtenir un rendiment particular”. També ha afegit que la seguretat i la cohesió social són “dos elements claus en la qualitat de vida i el benestar dels ciutadans que requereixen de participació ciudadana, de polítiques públiques coordinades i planificades, i d’una comunicació i informació adequades”.

Al migdia, l’acte de presentació de la Declaració de Badalona ha comptat amb la presència del primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Badalona, Ferran Falcó; de alcalde de Peñalolén (regió Metropolitana de Santiago de Xile) Claudio Orrego; de l’alcalde de Godoy Cruz (Regió de Mendoza, Argentina), Alfredo Cornejo; així com altres representants de la politica municipal i supramunicipal tant d’Amèrica Llatina com de Catalunya.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Badalona, Ferran Falcó, ha afirmat que “per nosaltres acollir aquest seminari amb presència de municipis de l’Amèrica Llatina és molt important perquè ens situa com a capital d’una declaració política que va en favor d’una qüestió fonamental com és que cal donar seguretat als espais públics per garantir la llibertat dels ciutadans”.

La Declaració de Badalona recull l’interès per crear instàncies de cooperació i coordinació dels governs locals d’Amèrica Llatina i d’Europa per treballar i avançar en la millora, descentralització i coordinació intersectorial de les polítiques públiques en seguretat ciudadana. També assenyala el compromís de consolidar un espai polític i tècnic de coordinació i planificació entre diversos governs locals i entitats per a l’articulació de polítiques de seguretat ciudadana centrades en la planificació urbana, en la promoció de la cohesió social i territorial, i en el desenvolupament democràtic de les ciutats. Els municipis signants es comprometen a treballar en xarxa pel compliment de les propostes recollides a la Declaració de Badalona i promoure els seus continguts entre els diferents nivells de govern i agències internacionals que exerceixen les seves funcions a Amèrica Llatina i Europa.Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala