Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimarts, 14 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 20/3/2018

Conferència sobre mosàics, ceràmica i fauna marina al món antic a l'Escola de Mar
- Aquest proper dijous, 22 de març, a partir de les 19 hores

Enric Cahner, biòleg especialitzat en zoologia i biologia marina, serà el ponent de la conferència de març inclosa en el cicle "Anar a mar" organitzat de manera conjunta entre el Port de Badalona i l'Escola del Mar. El món antic sentia una gran fascinació per la fauna marina. Des de la ceràmica i frescos minoics i fins als mosaics romans, hi trobem magnífiques representacions de la vida marina. Algunes d'aquestes representacions presenten un realisme sorprenent i, d'altres, són idealitzacions i interpretacions dels animals marins, sovint relacionats amb la mitologia. Sense anar més lluny, a Badalona, hi trobem mosaics romans on s'hi representen dofins i pops. També, en les darreres excavacions fetes al lateral de l'autopista, hi va aparèixer un mosaic amb dos peixos: a quina espècie pertanyen aquests peixos? Es poden identificar?

En aquest recorregut pel passat veurem com les imatges reflectides en els mosaics, frescos i ceràmica ens donen molta informació de com era el mar fa més de 2.000 anys i, fins i tot, algunes pistes de l'actual canvi climàtic!

L’Escola del Mar, Centre d’Estudis Marins de Badalona (Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Ajuntament de Badalona) i Marina de Badalona van iniciar el passat 26 d’octubre, la tercera edició del cicle de conferències “Anar a Mar” on, especialistes de diferents disciplines, aborden temes d’actualitat o d’investigació vinculats amb el mar.

El proper dijous 22 de març, a l'Escola del Mar, Centre d'Estudis Marins de Badalona, a les 19 h, es farà la conferència "Mosaics, frescos i ceràmica: com veien la fauna marina al món antic?"

L’objectiu principal d’”Anar a Mar” és apropar la comunitat científica a la ciutadania i, per altra banda, donar a conèixer el mar des de visions i aspectes molt diferents amb la intenció d’obrir un espai de coneixement i de debat a l’entorn del mar. També, i especialment en una ciutat que aposta per impulsar projectes per obrir-se al mar, persegueix apropar tothom al mar en els mesos de tardor i hivern, per superar la marcada estacionalitat i la concentració de l’ús del litoral durant la temporada de bany. És a dir, pretén introduir el referent del mar en una època de l’any en la que sembla que desapareix del nostre paisatge i de la nostra agenda.

El cicle consta de 6 conferències de temàtica diversa, sempre amb el mar com a fil conductor. Les conferències van començar el passat 26 d’octubre de 2017 i s'acabaran el 26 d’abril de 2018, fent-se de manera alternativa a l’Escola del Mar i al Centre d’Activitats del Port. Totes les conferències comencen a les 19h i l’accés és lliure i gratuït.

 

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala