Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimarts, 19 de Febrer de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 20/3/2018

ICV Sant Adrià defensa la connexió del tramvia per la Diagonal
- Emplaça als partits polítics a facilitar la seva implantació.

El 23 de març l'Ajuntament de Barcelona ha anunciat una votació sobre la connexió del tramvia per l'avinguda Diagonal en el ple municipal.

Des d’ICV de Sant Adrià de Besòs hem expressat el suport a la connexió de les dues xarxes de tramvia (Trambaix i Trambesòs) per l'Avinguda Diagonal de Barcelona, donat que beneficia al conjunt d'habitants de l'Àrea Metropolitana i especialment al del municipi de Sant Adrià de Besòs per la millora important que suposaria la connexió.

Per a ICV Sant Adrià connectar el tramvia permet relligar Sant Adrià amb molts barris de Barcelona i diverses ciutats metropolitanes. Cal recordar que el tramvia connecta un total de 9 municipis. Si es diu no a la unió dels tramvies, estarem dient no a 500.000 persones que es desplacen entre aquests municipis. Però també estarem dient no a l'opinió majoritària de la ciutadania, perquè el tramvia és el mode de transport públic més ben valorat.

Des d'Iniciativa de Sant Adrià hem manifestat que cal connectar de manera urgent el tramvia perquè necessitem un model de mobilitat que ofereixi alternatives a la mobilitat en cotxe, de forma eficient, atractiva per a l'usuari i amb perspectiva metropolitana. És indubtable la importància de la connexió del tramvia per la Diagonal, com a millor solució avalada pels estudis tècnics i que defensen les entitats ecologistes, medi ambientalistes, sindicals, veïnals, de mobilitat perquè l'accés en tramvia al centre de la ciutat i a més transbordaments per mitjà de la xarxa de metro i de bus multiplicaria l'eficiència del transport públic, cosa que es traduiria en un descens de l'ús del cotxe i en una ciutat més habitable i saludable.

Des d'ICV valorem l'alta capacitat de transport de persones, molt major a un autobús elèctric, que connecta 9 municipis sense realitzar transbordaments. I no menys important: la qüestió de l'accessibilitat. Aquest és un punt molt fort del tramvia. Per pujar-hi no és necessita cap tipus d'element que alenteixi l'accés de les persones com succeeix en altres modes de transport. És un accés ràpid i fluid i sobretot fàcil. Pensem com es pot entrar de bé amb un cotxet de nen, una cadira de rodes o mobilitat reduïda a un vagó del tramvia.

La connexió per la Diagonal del Trambesòs i el Trambaix respon també a raons de millora de la mobilitat i eficiència energètica i en l'explotació, de salut pública i de qualitat de l'aire. Cal recordar que tenim un expedient obert per la Comissió Europea per contaminació ambiental un fet que patim habitualment a Sant Adrià. Oposar-se a aquesta connexió vol dir oposar-se a millorar la nostra salut pública.

Els números estan clars. Dels 31.400 passatgers actuals que té el Trambesòs de mitjana es passaria a 49.700, la qual cosa suposaria un augment del 58%. Aquest increment és una mostra del potencial de la connexió completa de les dues xarxes tramviàries per la Diagonal. Els residents de tots els municipis per on passa el tramvia actualment realitzen 480.000 desplaçaments diaris per Barcelona. Sant Adrià i Badalona, les ciutats més beneficiades per la primera ampliació fins a Verdaguer, representen 107.000 i 36.000 desplaçaments, respectivament.

No entenem que es posin traves fent referència a l'explotació privada actual del Tramvia per dos raons. En primer lloc, a tota l'àrea metropolitana hi ha molt transport públic que és de gestió privada, com per exemple a Sant Adrià els autobusos TUGSAL, per tant aquest fet no és gens estrany. En qualsevol cas, la gestió privada del transport públic està normalitzada a molts municipis i en cap cas impedeix l'acord polític per millorar el servei als ciutadans i ciutadanes. En segon lloc, no és només connectar el tramvia, sinó fer-ho d'una altra manera. Des del minut zero, la inversió és pública i el projecte reverteix en l'àmbit públic. Cada euro de benefici del nou traçat anirà a millores al transport públic i hi participarà, també des del minut zero, un operador públic per gestionar-ho. Això ens permet arribar al 2032, que és quan vencen les concessions, sense hipoteques i poder decidir, d'una vegada per totes, que el tramvia sigui un transport 100% públic.

ICV de Sant Adrià instem a millorar la mobilitat dels tres milions de persones que viuen a Barcelona, Sant Feliu, Sant Just, Sant Joan, Esplugues, Cornellà, l'Hospitalet, Badalona i Sant Adrià i considerem que és un error monumental que hi hagi grups polítics municipals barcelonins que s'hi oposen per raons partidistes que només s'explica per la voluntat de desgastar i posar en dificultat al govern de Barcelona en Comú a poc més d'un any de les municipals de 2019.

Estem davant de l'oportunitat històrica que representa per Sant Adrià i per l'àmbit metropolità la connexió del Tramvia donat que beneficia al conjunt d'habitants de l'Àrea Metropolitana. Demanem que tothom estigui a l'altura. Si no ho decidim ara, hipotequem la infraestructura deu anys més. I la ciutadania no pot esperar, no vol esperar quan tot està llest per iniciar immediatament el tram Glòries-Verdaguer aquest mateix 2018 amb inversió i gestió pública 100%.

Text: ICV SAB

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala