Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 21 d'Agost de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 20/3/2018

Zosen i Mina Hamada presenten el seu treball en el projecte "El bosc de les columnes"
- Els artistes pinten un paisatge tropical en les 9 columnes més grans.

Els dos artistes visuals de trajectòria internacional van començar la setmana passada a pintar les 9 columnes més grans de l’ espai que hi ha sota l’autopista C-31. El passat divendres 16 de març, van presentar la seva intervenció als mitjans de comunicació, acompanyats de l’alcalde de Sant Adrià, Joan Callau.

Tant Zosen com Mina Hamada van explicar que és un repte pintar un mural en una columna ja que normalment és fa en façanes i per tant en una dimensió. “En aquest espai s’ha de pensar en tres dimensions, com si fos una escultura “, va dir Zosen. Mina Hamada va assenyalar sobre la seva intervenció que vol ser “un paisatge tropical que transmeti felicitat”. L’alcalde, Joan Callau, va destacar que "El bosc de les columnes" té com a objectiu “d’una banda, transformar l’impacte estètic d’una infraestructura de formigó gris en un espai de color més amable per al ciutadà, i d’altra banda, convertir aquest espai en un referent internacional de l’art urbà”.

El repertori artístic de l’argentí Zosen i la japonesa Mina Hamada, que col·laboren des de l’any 2011, abasta murals arreu del món; pintures sobre tela que s’han exhibit en galeries i institucions d’Amèrica Llatina, Estats Units, Europa i Àsia; il·lustració; serigrafia i autoedició de llibres. Zosen ha crescut com artista a Sant Adrià i l’àrea metropolitana de Barcelona i forma part de l’escena de graffiti de Barcelona des de principis dels 90.

Zosen i Mina Hamada presenten el seu treball en el projecte "El bosc de les columnes". Foto: Comunicació SAB

Un projecte únic al món per la seva dimensió

El bosc de les columnes és un projecte de regeneració urbana que està desenvolupant l’Ajuntament de Sant Adrià amb la col·laboració de l’associació El Generador, Art i Creació Cultural. El projecte, que s’està duent a terme gradualment des de l’any 2016 i es preveu que finalitzi el 2019, té com a objectiu convertir en una galeria d’art urbà a l’aire lliure l’espai que hi ha sota l’autopista C-31 format per centenars de columnes, on té lloc cada dimarts el mercat d’encants de Sant Adrià.

Aquesta iniciativa forma part de l’HOP, Trobades de Dansa i Cultura Urbana (http://elgenerador.org/), una plataforma cultural de suport a la dansa i la cultura urbana que desenvolupa una programació anual en diferents municipis de l’àrea metropolitana. Hi participen artistes d’art urbà de diferents estils, tant nacionals com internacionals, i cadascú pinta quatre columnes amb una temàtica lliure. Fins ara, amb l’aportació de Zosen i Mina Hamada, hi han participat 27 artistes que han intervingut en unes cent columnes i que ja han començat a transformar un entorn gris i fosc en un espai ple de color.

En "El bosc de les columnes" el grafit és l’expressió artística que contribueix a recuperar un espai degradat. Però també canvia positivament la percepció que els ciutadans tenen d’aquest espai i, per tant, enforteix la identitat social i afavoreix la cohesió de la comunitat.

Encara que hi ha exemples d’intervencions com aquesta a altres ciutats del món, la de Sant Adrià és única al món per la dimensió que té (400 columnes de cinc metres d’alçada x 2,85 de perímetre, aproximadament), per la qual cosa aspira a convertir-se en un referent cultural de l’art urbà.Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala