Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 12 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 9/11/2010

Primera edició d'ExpAliments aquest dissabte al Campus d'Alimentació Torribera
- Es tracta d’una jornada festiva de portes obertes al recinte universitari amb tallers, estands amb tast de productes, i ponències

La primera edició d'ExpAliments al Campus de l'Alimentació Torribera aquest dissabte.El proper dissabte 13 de novembre, des de les 10.30 a les 14.30 hores, el Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB), ubicat al Recinte de Torribera de Santa Coloma (c/ Prat de la Riba, 171), acollirà la 1º edició d’ExpAliments. Es tracta d’una jornada festiva oberta al públic amb un interessant programa d’activitats per a totes les edats, sobre alimentació i ciència, nutrició i dietètica, que serà alhora una oportunitat per poder conèixer, de primera ma, les noves instal·lacions del recinte universitari.

ExpAliments s’emmarca en la Setmana de la Ciència 2010, i oferirà tallers i demostracions, microponències de 15 minuts sobre temes tan diversos com els bolets, la seguretat alimentària, el vi o els aliments funcionals, entre d’altres interessants propostes. A més, per al públic infantil estan previstes titelles i jocs dirigits per a conèixer millor els aliments i la nutrició saludable.

Participació dels Mercats Municipals de Santa Coloma

En paral·lel a aquestes activitats, es podrà visitar una zona firal amb estands d’entitats dedicades a l’alimentació, com els Mercats Municipals de Santa Coloma i l’Agència de Seguretat Alimentària, entre d’altres, i d’empreses, amb informació nutricional i tast de productes. També es podrà visitar l’exposició Història de l’alimentació en el segle XX a Espanya, organitzada per la Fundació Triptolemos, .

La festa ExpAliments és una bona oportunitat per conèixer els ensenyaments que s’imparteixen al Campus de l’Alimentació de Torribera, les seves excel·lents instal·lacions i l’important treball de recerca que es fa des de la UB.

En l’organització d’aquesta jornada hi participen professors i alumnes de la Facultat de Farmàcia i de la Facultat de Química de la UB i investigadors de l’Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària (INSA·UB). Compta amb el suport del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Santa Coloma i la Diputació de Barcelona.

Podeu accedir a més detalls d’ExpAliments: http://expaliments.wordpress.com

Nous graus de formació al Campus

En aquest curs 2010-2011, el Campus de l’Alimentació de Torribera ha posat en marxa dos nous graus universitaris, adscrits a la Facultat de Farmàcia de la UB: un de Nutrició Humana i Dietètica i un altre de Ciència i Tecnologia dels Aliments.

En l’actualitat, el Campus acull uns 400 estudiants que han pogut estrenar els recentment renovats edifici Verdaguer (amb una superfície de 2.200 m2, està orientat a l’activitat docent, amb seminaris, aules d’informàtica, despatxos del professorat i d’administració, biblioteca, centre de documentació, etc.); l’edifici Gaudí (destinat a l’activitat de recerca, compta amb despatxos, laboratoris especialitzats de caire divers i altres espais per a grups de recerca experimental, amb una superfície total de 2.178 m2) ; i l’edifici Marina (amb una superfície de 3.468 m2, s’ha habilitat per a activitats de recerca i transferència de tecnologia, s’han adequat alguns espais per a l’activitat acadèmica, mentre no es construeixi el nou edifici dedicat a docència). Aquests pavellons s’han afegit a l’edifici de la Masia, on s’imparteixen classes, entre d’altres activitats.


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala