Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 12 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 8/11/2010

Reobert el trànsit al nou pont del carrer Progrés
- També entra en servei la segona fase de la Rambla del Gorg, de Guifré a Progrés

Avui s'ha reobert el pont del carrer Progrés. Foto: Ajuntament de BadalonaAvui, dilluns 8 de novembre al matí, s’ha tornat a obrir a la circulació de vehicles el pont del carrer del Progrés, després d’haver estat tallat durat l’execució de les obres d’urbanització del sector 2 del projecte de reparcel·lació del barri del Gorg, incloses en el Pla Especial del Port de Badalona (PEPB). L’alcalde de Badalona; Jordi Serra, ha visitat aquest matí el nou vial.

L’obertura del carrer del Progrés permet restablir el sentit de la circulació del trànsit al moment original previ a l’inici de les obres d’urbanització, que han suposat dissenyar i combinar diferents desviaments i alteracions, un cop ja s’han reobert els carrers de Guifré (octubre de 2009), el nou pont de Sant Lluc (abril 2010), el pont del carrer de la Indústria (setembre de 2010), i ara el pont del carrer del Progrés. També s’ha recuperat la circulació en els carrers perpendiculars al mar: en el carrer d’Antoni Bori des de Progrés a Marquès de Mont-roig i en el tram de Ponent, entre Guifré i Progrés.

El nou vial té 70 metres de llargada i 16 metres d’amplada, amb una secció de 6 metres per a la calçada i de dues voreres de cinc metres cadascuna, d’acord amb la voluntat de recuperar el màxim d’espai per als vianants. És similar al pont del carrer de la Indústria.

Avui s'ha reobert el pont del carrer Progrés. Foto: Ajuntament de BadalonaLa circulació es reprèn i també entra en servei la 2a fase de la Rambla del Gorg, en el tram que va del carrer Guifré a Progrés, que manté les característiques del primer tram –que es va enllestir a l’abril, tot coincidint amb l’entrada en funcionament de la línea 9 / 10 en aquest sector, del metro. És a dir, es tracta d’un parc de 80 metres d’amplada, amb mobiliari i enllumenat renovat i vegetació lineal per potenciar espais de passeig (més en la franja del carrer d’Antoni Bori) i de connexió de ciutat en sentit mar-muntanya, amb elements d’il·luminació i plantació d’arbres ordenats en filera i també concentració d’arbrat i zones de gespa per aconseguir espais d’ombra i estada, en la vorera del carrer Ponent. D’aquesta segona peça només resta executar el lliurament del Parc amb el Canal, per sota del pont de Progrés. Les obres de tot el sector es van iniciar el gener de 2009 i van ser adjudicades a l’empresa FCC per un import de 10,1 milions d’euros. La superfície total del Sector 2 és de 88.801 m2 (8,8 Ha.), de les quals, 3,3 Ha. representen l’espai central lliure entre illes residencial, nou “boulevard” de comunicavió mar-muntanya. 3,1 Ha. són espais necessaris per resoldre la vialitat del Sector, tot i que contemplen grans espais de circulació per vianants perimetrals i la resta (2,4 Ha.és l’àrea ocupada per la nova realitat residencial).

La situació a dia d’avui d’aquest espai consolida la transformació de la zona en espai d’obres a l’àrea de nova centralitat que està cridada a esdevenir a curt i mig termini, reforçada per les noves connexions en marxa i en projecte (des de la convicció que sense comunicació no hi ha centralitat): obres en marxa del passeig marítim fins al port i aprovació del nou pont per sobre del canal, que inclou el pas del tren i incorpora l’allargament del tramvia, les obres de continuació de la urbanització del nou Gorg fins a Indústria, les obres en marxa a l’edifici de la CACI com a Museu Nacional del Còmic i la Il.lustració,…

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala