Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 13 de Desembre de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 14/2/2018

El consistori adrianenc atorga la llicència ambiental i d’obres majors per construir el tanatori-crematori
- La Plataforma Stop Crematori anuncia que presentarà un contenciós administratiu

L’Ajuntament de Sant Adrià ha atorgat fa dues setmanes la llicència ambiental i la llicència d’obres majors a l’empresa Tanatori del Litoral SL per a la construcció i inici d’activitat d’un tanatori amb servei d’incineració. En una nota de premsa, el consistori assegura que “la concessió d’una llicència és un acte reglat i, per tant, l’Administració té l’obligació de concedir la llicència si es compleixen els requisits legals com és en aquest cas”. Un cop l’empresa Tanatori del Litoral, encarregada del projecte, tingui llest el permís d’obres, només li quedaria tenir les llicències d’ocupació de via pública i d’urbanització de l’entorn per començar a construir.

En la mateixa nota, l’Ajuntament afirma que “donat que Sant Adrià és una zona de protecció especial de l’ambient atmosfèric i davant de la inquietud d’una part de la població per l’impacte que l’activitat del crematori pugui tenir, l’Ajuntament va demanar mesures de control mediambiental complementàries al Departament de Medi Ambient de la Generalitat (Direcció General de Qualitat Ambiental)”. Per això, la llicència ambiental ha incorporat mesures que no són les habituals en una llicència per a un forn de baixa capacitat com el que s’instal•larà. Els nous paràmetres que es mesuraran són el mercuri Hg, l’àcid clorhídric HCI i les dioxines i els furans PCDD/F, els quals es controlaran semestralment durant el primer any d’activitat del crematori per fer-ne una valoració.

D’altra banda, el consistori també afirma que va demanar a la Subdirecció General de Coordinació de Salut Pública de Barcelona un informe suplementari sobre l’afecció que pot tenir sobre la salut l’activitat de forn crematori amb serveis funeraris que ha descartat qualsevol tipus de risc si s’acompleixen els requisits de la llicència ambiental com en aquest cas.

Stop Crematori anuncia un contenciós administratiu i una nova manifestació pel 3 de març. Foto: StopCrematori

Stop Crematori anuncia un contenciós administratiu

La Plataforma Stop Crematori, que treballa perquè finalment no és construeixi la nova infraestructura i que ha recollit al voltant de 9.000 signatures de veïns i veïnes en contra, afirma que el consistori “ha ignorat a la majoria dels seus ciutadans i les seves necessitats” actuant “contràriament a l’objectiu de protegir a les persones de l’aire contaminat que respirem i a fer una ciudad més saludable”. Segons la plataforma, la ciutat “sobrepassa gairebé diàriament els nivells saludables de l’aire que respirem segons les dades oficials”.

Per això, anuncien que inicien un recurs contenciós administratiu “sense descartar cap altra via jurídica paral•lela, per aconseguir paralitzar el crematori”. També convoquen una nova manifestació el proper 3 de març.

 

 

 

 

 

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala