Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 20 de Octubre de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 21/11/2017

Restriccions de trànsit en episodis d’alta contaminació atmosfèrica
- El nou sistema, que afecta Sant Adrià, es posarà en marxa el proper 1 de desembre

Un episodi d'alta contaminació atmosfèrica és una situació en què els nivells de contaminants de l’aire superen els límits establerts per la legislació i les recomanacions actuals. Tot i que aquests episodis es produeixen en comptades ocasions, són molt nocius per la salut, especialment pels grups més vulnerables (infants, persones amb problemes respiratoris o cardiovasculars i gent gran), i són la causa d’un gran nombre de morts prematures.

Les zones més afectades són les zones urbanes densament poblades. Sant Adrià, juntament amb la ciutat de Barcelona i altres 3 municipis, forma part del que s’anomena la Zona de Baixes Emissions Rondes.

Durant aquests episodis d’alta contaminació, que anunciaran els mitjans de comunicació i els ajuntaments, s'activaran restriccions de trànsit per als vehicles més contaminants amb l'objectiu de preservar la salut dels ciutadans dins d’aquests municipis. El distintiu ambiental o etiquetes per a vehicles (zero emissions, eco, B i C) permeten identificar els vehicles que podran circular dins d’aquests municipis:

- A partir de l’1 de desembre de 2017, si no es disposa de distintiu ambiental, i durant els dies d’episodi d'alta contaminació, no es podrà circular per Sant Adrià ni dins de la resta de municipis que formen part de la la Zona de Baixes Emissions Rondes.

- A partir del 2020, els vehicles sense aquest distintiu no podran circular cap dia laborable dins d’aquesta zona.

S’aconsella que en cas d’episodis d’alta contaminació s’utilitzi el transport públic. Mentre duri l’episodi es podrà adquirir la T-Aire, un títol de transport multipersonal que permetrà realitzar dos viatges intermodals a un preu més econòmic que amb les targes habituals.

A més a més, per tal de potenciar un canvi d’hàbits de mobilitat, l’AMB i l’ATM ofereixen un nou títol de transport personal, la T-verda, que permet al seu titular fer viatges il·limitats i gratuïts durant tres anys en els transports integrats a les sis zones tarifàries de l'ATM.

Per veure les condicions per obtenir-la, visiteu el web de l’AMB

Si encara no teniu el distintiu ambiental, podeu consultar el que pertoca al vostre vehicle en aquest enllac.

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala