Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 06 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 20/11/2017

Comença el tercer any del projecte “Vitamina. Lideratge ètic i transformació social” consolidat a tres localitats
- L’objectiu d’aquest programa és convertir nois i noies d’entre 12 i 16 anys en motors de canvi de les seves pròpies comunitats.

Acaba de començar el tercer any d’aplicació del programa Vitamina, un projecte educatiu de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU que té com a missió apoderar adolescents i joves per a que esdevinguin referents positius i líders ètics de processos de transformació social en els seus propis barris i entorns personals.

Enguany el projecte es du a terme a tres localitats:

- dos grups a Mataró: un format per membres de l’Associació de Joves Gitanos de Mataró i un altre format per membres de l’Associació Esportiva i Lleure de Cerdanyola i del Club de Futbol Pla d’en Boet.

- un grup al barri de La Mina (Sant Adrià del Besos), format per joves del Club Esportiu La Mina, del Club de Lluita Olímpica La Mina i el Club de Futbol Sala Fòrum La Mina.

- un grup a Santa Coloma de Gramanet ( barris de Fondo, Raval, Safaretjos, i Santa Rosa ), aquest integrat dins el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI) de l’Ajuntament de Santa Coloma i l’Obra Social La Caixa

Què és Vitamina?

El projecte Vitamina va destinat a joves entre 12 i 16 anys que ja estan vinculats amb entitats del barri o ciutat en el qual es desenvolupa el projecte i, per tant, ja mostren certa motivació i compromís. El programa té una durada de quatre anys. El primer any es treballa l’aspecte personal, el segon la part relacional de l’individu, el tercer any el social-emprenedor i, el quart, l’assoliment de l’autonomia (recerca de feina, continuació dels estudis…).

Durant el curs escolar, els joves es troben un cop per setmana, guiats per un equip interdisciplinari de professionals de la Fundació Carta de la Pau. A més, els adolescents també tenen el privilegi de conversar amb professionals de referència i conèixer projectes emprenedors que els ajuden a ampliar la seva mirada cap el món.

I, paral·lelament, l’equip director del projecte, treballa amb els pares i mares temes concrets que els poden ajudar a què el seu fill o filla potenciï el creixement personal i l’apoderament.

La Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU

Vitamina és un projecte de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU (www.cartadelapau.org), entitat fundada a Barcelona l’any 1994. La seva finalitat és pacificar entorns, oferir propostes de convivència que donin resposta a conflictes socials o desenvolupin oportunitats per enfortir la convivència pacífica entre persones i comunitats.

Aquest projecte té el suport de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya- Institut de les Dones, l’Obra Social “La Caixa”, l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs i la Fundació Privada Cottet-Mor.

 

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala