Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 12 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 8/11/2017

Sis companyies badalonines protagonitzen la segona edició del cicle de teatre amateur Badalona es Mostra
- El cicle inclou diversos muntatges de diferents gèneres que es representaran a diversos equipaments de la ciutat

Badalona acull, des del 12 de novembre al 3 de desembrSis companyies badalonines protagonitzen la segona edició del cicle de teatre amateur Badalona es Mostrae, la segona edició del cicle de teatre amateur Badalona es Mostra, una proposta cultural que recupera la tradició del teatre amateur a la ciutat amb l’objectiu de crear un espai de trobada entre les companyies badalonines. El cicle inclou 6 representacions de diferents gèneres que es representaran a diversos equipaments de la ciutat i que aniran a càrrec de les 6 companyies participants.

La programació inclou representacions teatrals, tallers, exposicions i aparadors teatrals a les biblioteques de la ciutat, on es podran consultar documents relacionats amb les obres i les temàtiques de la mostra d’aquest any.

Els muntatges es faran a diferents equipaments de la ciutat com el Casal Cívic Pomar, el Centre Cívic La Salut, el Centre de Cultura Tradicional Can Canyadó, el Centre Cultural l’Escorxador – Nau 3, el Casal Cívic Llefià, el Centre Cívic Morera, el Centre Cívic Can Cabanyes i el Casal de Gent Gran Pep Ventura.

El cicle Badalona es Mostra es va crear l’any passat amb l’objectiu de recuperar l’essència de la ‘Mostra de teatre Jove de Badalona: Toteatre’ que es va iniciar a Pomar l’any 2002 fins al 2011, adaptant-la a la realitat actual i amb la intenció de proporcionar un espai perquè els grups de teatre vocacional puguin presentar els seus treballs al públic

Representacions

- Óscar: una maleta, dues maletes, tres maletes, a càrrec de La Badalonense.

Diumenge, 12 de novembre, a les 18.30 h, al Centre Cívic La Salut (av. Marquès de Sant Mori, cantonada amb c. de Quevedo).

- L’aniversari, a càrrec d’Art en Acció.

Dissabte 18 de novembre, a les 19 h, al Casal Cívic Pomar (av. de Sabadell, s/n).

- Performance emocional, a càrrec d’El Club de la Lucha Emocional. Diumenge 19 de novembre, a les 19 h, al Centre Cultural l’Escorxador – Nau 3 (c. Arquitecte Fradera, s/n).

- Rebeldes con...guantes, a càrrec de Màgic Empenta.

Dissabte 25 de novembre, a les 19 h, al Centre Cívic La Salut.

- Manusturbe, a càrrec de Katalakaska.

Diumenge 26 de novembre, a les 19 h, al Centre de Cultura Tradicional Can Canyadó (c. de Pompeu Fabra, s/n).

- Caixa de llumins, a càrrec de Lapsus.

Dissabte 2 de desembre, a les 19 h, al Casal Cívic Pomar.

Exposicions

- “Cartells teatrals modernistes”

Fins al 28 de novembre. Centre Cívic Can Cabanyes (rbla. de Sant Joan, 59-77).

Aquesta mostra presenta reproduccions de peces modernistes que reflecteixen les principals tendències europees, amb artistes com Jules Chéret i Henri de Toulouse-Lautrec -popularitzadors del cartellisme relacionat amb el món de l’espectacle- i Alfons Mucha, representant de l’Art Noveau que va infondre al gènere un estil preciosista ben divers de les formes lliures de Lautrec. Altres cartells d’Art Nouveau que inclou la mostra són obres de Leopoldo Metlicovitx, Adolphe Hohenstein, Henri van de Velde i John Hassall, entre d’altres.

També s’hi podran veure vestits modernistes gràcies al grup Modernistes de Badalona.

Exposició produïda pel Centre de Documentació i Museu de les Arts

Escèniques (MAE) de l'Institut del Teatre.

- “Badalona es Mostra. L’exposició”

Del 13 de novembre al 12 de desembre. Casal Cívic Pomar

A l’exposició s’explica la història i trajectòria de les companyies participants en l’edició d’enguany. Així mateix, es fa un recorregut pels orígens d’aquest cicle, que té com a precedent directe la Mostra de Teatre Jove de Badalona (2002-2011). També s’hi exposen fotografies de les obres representades a la primera edició del ‘Badalona es mostra’ (2016).

Tallers

- BiblioLab: poesia i teatre

A càrrec de Teatrart. 16 de novembre, de 9.30 a 11 h. Escola Sant Jordi (av.de Sabadell, s/n).

A través d’exercicis de vocalització, dicció, expressió i interpretació, els participants descobriran una altra manera de llegir i interpretar la poesia. De forma lúdica, es parlarà de la importància dels diferents elements que intervenen en la comunicació, posant especial atenció en la interpretació del text.

- Taller introductori al teatre musical

14, 16, 21 i 23 de novembre, de 17.50 a 21 h. Casal Cívic Llefià (c. de la Pau, 23).

Una posada en escena amb peces curtes de musicals tan coneguts com Cabaret, Chicago, Grease... A càrrec d’Alicia Martel, actriu, compositora, cantautora, creadora i directora artística del projecte Dona Cançó.

- Taller de creació de titelles

22 i 29 de novembre, de 18 a 20 h. Centre Cívic Morera (av. Bac de Roda, 42-48).

Espai de creació conjunta per construir titelles d’escuma. A càrrec del Pla de desenvolupament comunitari Pomar-Morera.

- Teatre i gent gran

Al Casal de Gent Gran Pep Ventura (c. de Maria Auxiliadora, 168).

Taller exprés de creació, interpretació i representació dirigit a gent gran. A càrrec de Maria Pla, titulada superior en Art Dramàtic, especialitat Interpretació, a l’Institut del Teatre de Barcelona.

Aparadors teatrals

La Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona participa al ‘Badalona es mostra’ amb els aparadors teatrals. Es podran consultar els documents relacionats amb les obres i les temàtiques de la mostra d’enguany a totes les biblioteques de la ciutat.

 

 

 

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala