Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 19 de Febrer de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 29/10/2010

Es presenta la 36a edició del Filmets Badalona Film Festival
- Se celebrarà del 5 al 13 de novembre amb Suècia com a país convidat

Mateu Chalmeta, Agustí Argelich i Joan Montornés a la presentació del Filmets Badalona Film Festival. Foto: Ajuntament BadalonaAhir a la tarda a l’Edifici el Viver es va celebrar la roda de premsa de presentació de la 36a edició del Filmets Badalona Film Festival. Durant l’acte, que ha comptat amb la presència de Mateu Chalmeta (regidor de cultura i patrimoni cultural de l’Ajuntament de Badalona), Joan Montornès (gerent de Badalona Comunicació) i Agustí Argelich (director del Festival), s’han explicat les principals novetats d’aquesta edició, així com els objectius assolits pel festival i les futures línies d’actuació.

Filmets Badalona Film Festival, que se celebrarà del 5 al 13 de novembre de 2010, compta amb les seus oficials del Teatre Zorrilla i el Teatre el Círcol, així com amb la col·laboració del Cor de Marina i la FNAC Diagonal Mar.

En el Programa Internacional, eix central del festival com a secció oficial a competició, es projectaran 232 curtmetratges provinents de 57 països participants. Les obres programades per a les 28 sessions competitives del Programa Internacional han estat seleccionades d’entre els més de 1.500 curtmetratges inscrits. Durant aquestes sessions, gratuïtes i obertes al públic, tindran lloc les habituals cites amb Filmets en família, Manifest, Sessió Golfa, Cinema i Gastronomia: Suècia, Filmets Jove, Cinema històric o Filmets per la convivència.

El festival serà de nou un punt de trobada de directors i realitzadors de curtmetratges d'arreu del món, i comptarà amb la presència de cineastes i representants de festivals dels Estats Units, Itàlia, Grècia, França, Suècia, Corea del Sud, Xile, Brasil, Alemanya i Bèlgica, entre d’altres.

L'entrada a totes les sessions de projeccions i activitats paral·leles és gratuïta. Per a les nits d’Inauguració i Cloenda cal invitació o acreditació de premsa.

Filmets Badalona Film Festival es presenta enguany amb una readaptació del nom del festival, potenciant la marca Filmets i la marca Badalona, i alhora internacionalitzant el seu nom.

Destaca també el marc de col·laboració que s’ha establert entre el festival i l'Acadèmia del Cinema Català. L'actor Roger Coma presideix del Jurat Oficial Internacional de Filmets 2010, en representació de l'Acadèmia, que amb aquesta col·laboració aposta fermement pel futur del curtmetratge produït a Catalunya.

Així mateix, Filmets 2010 compta amb el suport i ajuda d’altres festivals com: MEDIT (Festival de Cinema Mediterrani de Ciutadella de Menorca), Cortoons de Roma, Brusselles, Festival International des Très Courts, Subtravelling (TMB) i The Cryptshow.

Respecte la programació, la principal novetat és la secció Filmets Jove, amb noves sessions per a estudiants de Primària, paral·leles a les sessions per a estudiants de Secundària, totes elles amb films a competició del Programa Internacional del festival.

La sessió Cinema i Gastronomia, una de les més esperades pel públic, estarà dedicada a la cinematografia de Suècia, gràcies a la col·laboració del Swedish Film Institute d’Estocolm i amb la presència d’Andreas Fock, Responsable de Festivals d’aquesta institució. En aquesta sessió competitiva es projectarà, entre d'altres, el curtmetratge suec “Incidemt by a bank”, millor curtmetratge a la Berlinale 2010. (Cinema i Gastronomia: Suècia. Diumenge 7 de novembre a les 19.30h, Teatre Zorrilla).Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala