Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 24 de Gener de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 3/11/2017

El Museu Blau inaugura l'exposició "Oceans"
- Està basada en el documental de Jacques Perrin i Jacques Cluzaud

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona presenta l’exposició Oceans, l’últim territori salvatge, basada en les imatges inèdites de l’extraordinari documental Oceans de Jacques Perrin i Jacques Cluzaud . Més que una visita, l’exposició proposa una experiència audiovisual pels fons marins de tot el planeta per descobrir la bellesa i riquesa dels oceans i la importància de la seva preservació.

L’exposició Oceans, l’últim territori salvatge convida a fer un recorregut audiovisual pel fons marí a partir d’ una selecció de les 480 hores d’imatges inèdites del documental Oceans, el major testimoni que s’ha filmat mai sobre els fons marins. Una de les atraccions de l’exposició és una gran pantalla corbada que multiplica l’efecte immersiu i permet gaudir doblement d’aquesta oportunitat única de submergir-se en els oceans dels cinc continents. El recorregut inclou també un circuit de 14 grans pantalles d’alta definició, imatges 3D estereoscòpiques que cal mirar amb ulleres o rèpliques de grans animals marins. Completen la mostra dispositius interactius amb informació bàsica i multidisciplinària sobre els oceans, una gran tortuga naturalitzada que aporta el Museu i una zona destinada a activitats infantils i a photocall.

El suport audiovisual de l’exposició és una selecció de les 480 hores d’imatges inèdites d’enorme valor divulgatiu i científic del documental Oceans, la major i més espectacular producció que s’ha fet mai sobre els fons marins i que va obtenir el Cèsar al millor documental al 2011. Va requerir 7 anys de treball, 75 expedicions, la participació de 500 persones i 50 milions d’euros. Dirigida per Jacques Perrin i Jacques Cluzaud, (nominats a l’Òscar al millor documental per Nómadas del viento al 2003), Oceans va obrir noves perspectives sobre el coneixement de la vida en els oceans. Es va desenvolupar expressament per al projecte la tecnologia de filmació més innovadora que va fer possible seguir amb la càmera a la mateixa velocitat a espècies marines com dofins o tonyines; arribar a profunditats on l’home no havia estat mai abans o descobrir noves espècies.

Aquesta mostra, el propòsit de la qual és despertar emocions i consciències, adapta la pel·lícula al format narratiu de l’exposició on qui es mou és l’espectador. “L’oceà, més desconegut que la superfície lunar, és l’únic territori de la Terra que no té fronteres físiques. Els animals poden moure’s amb total llibertat com feien abans sobre els continents: és l’últim territori salvatge” afirma Òscar Vega, comissari de l’exposició.

L'exposició es complementa amb activitats complementàries, com una immersió simulada en un vehicle submarí tripulat, on es podrà conèixer de primera mà com són alguns dels fons marins on el grup de recerca de l’Institut de Ciències del Mar treballa habitualment i es posaran a prova la capacitat d’observació dels participants en enfrontar-se a les dificultats que suposa l’estudi de les profunditats marines. Es durà a terme els diues 18 ii 19 de novembre en diversos passis al llarg del dia.

 

 















Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala