Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 23 de Gener de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 31/10/2017

PSC, PP i C’s voten junts en contra de la moció d’ERC de condemna del 155
- En el mateix ple Esquerra va abstenir-se en la proposta de revertir la venda del terreny a on s’ha de construir el crematori.

El grup municipal d’Esquerra Republicana ha impulsat aquest dilluns, juntament amb SAeC, MES, PDeCAT i la regidora no adscrita Fina López, una moció que instava a exigir la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart (presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, empresonats des del passat 16 d’octubre). La moció també proposava rebutjar les mesures imposades pel govern espanyol amb el 155 i denunciava la vulneració de drets per part de l’Estat espanyol.

Aquesta moció ha estat votada per punts a petició del PSC i ICV i ha tingut desigual aprovació segons allò que es reclamava. Finalment només han estat aprovats el primer punt, que demana la llibertat immediata dels Jordis, i el tercer, per denunciar les interferències en la separació de poders.

La resta de punts (la vulneració de llibertat i drets de les persones, la petició de mediació per part de la UE, rebutjar l’aplicació del 155 i reconèixer la República Catalana) han estat rebutjats amb la “pinça” PSC, C’s i PP. ICV-EUiA també ha rebutjat el punt que reconeixia la República Catalana.

Esquerra ha denunciat la manca de coherència dels socialistes, que apel·len al diàleg i diuen situar-se en un espai intermedi entre la declaració de la República i l’aplicació del 155, però després voten al costat dels que ataquen les institucions catalanes.

En la mateixa sessió els republicans s’han abstingut en la moció en què s’ha aprovat encarregar als serveis municipals i al Consell Comarcal del Barcelonès informes per analitzat la viabilitat de revertir la venda dels terrenys destinats a la construcció del tanatori-crematori. Rubèn Arenas ha lamentat, però, que aquesta iniciativa hagi arribat tan tard i ha declarat “no es donen totes les garanties ni tota la confiança, la ciutadania no creu en aquest gest del govern. Demanem que s’inclogui un punt que eviti donar les llicències fins que s’exhaureixi el termini legal, però l’equip de govern s’hi nega”.

Els republicans també s’han abstingut en l’aprovació de taxes que han de regir el 2018. Per al regidor Antoni Vélez “no podem donar suport a aquells que voten a favor de liquidar l’autogovern de Catalunya”.

El ple també ha aprovat una moció conjunta d’ERC, PDeCAT, MES i ICV-EUiA per dignificar l’espai de record a les víctimes dels atemptats terroristes a la Plaça Guillermo Vidaña. Aquesta moció, defensada per la representant de l’associació Dones del Futur, Consol Aroca, ha estat aprovada per unanimitat.

Text: ERC SAB

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala