Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 14 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 31/10/2010

S'inicien tres obres al barri de Sant Adrià Nord
- Als carrers Andreu Soler, Andreu Vidal, Monges i Sant Joan i a l'accessibilitat sota la C31

Les obres al carrer Andreu Vidal, Monges i Sant Joan duraran quatre mesos. Foto: MSAquesta tardor s’han iniciat diverses obres d’urbanització en el marc del Pla de Barris de Sant Adrià Nord. Es tracta de la reurbanització del carrer d’Andreu Soler, entre el carrer de Bogatell i l’avinguda de Joan XXIII; la reurbanització dels carrers d’Andreu Vidal, Monges i Sant Joan; i la millora de l’accessibilitat sota la C31. Les dues primeres actuacions es troben dins del camp de millora de l’espai públic i dotació d’espais verds i, la tercera, s’emmarca dins del camp d’equitat de gènere en l’ús de l’espai urbà i dels equipaments.

La reurbanització del carrer d’Andreu Soler consisteix en la substitució de la xarxa de clavegueram, ja que es tracta d’una infrastructura que no ha estat renovada des de la seva construcció, als anys seixanta. L’actuació inclou l’enderroc dels paviments actuals i l’excavació a cel obert per tal de fer la substitució del clavegueram, nous paviments, mobiliari, senyalització, enllumenat públic, enjardinament i desviament de serveis afectats. També es col·locaran contenidors soterrats d’ escombraries de la mateixa manera que es van implantant quan es fan noves urbanitzacions.

Les obres duraran quatre mesos i en aquest temps el carrer estarà tallat a la circulació i només es permetrà l’accés de vehicles de càrrega i descàrrega i la dels vehicles de l’aparcament privat afectat. En aquest període, el carrer Mossèn Josep Pons canvia de sentit de circulació i el carrer Atlàntida no té sortida per Andreu Soler. Per minimitzar l’impacte de l’obra a nivell de vianants i comercial, està previst poder fer ús de les voreres al llarg de tota l’obra, excepte quan s’hagi de fer la pavimentació de les mateixes i les corresponents variants dels serveis i rases d’enllumenat, al llarg de la qual els vianants hauran de caminar per la calçada pavimentada amb formigó i accediran a les botigues i finques mitjançant rampes provisionals. El pressupost de la millora és de tres cents seixanta mil euros.Les obres al carrer Andreu Vidal, Monges i Sant Joan duraran quatre mesos. Foto: MS

La reurbanització dels carrers d’Andreu Vidal, Monges, i Sant Joan aconseguirà un canvi urbanístic molt important, ja que amb la remodelació de les voreres i la nova plantació d’arbres, es passa a tenir un únic carril per a l’aparcament i es crea una plataforma uniforme per aconseguir una important illa central, al voltant de la plaça de l’Església, amb prioritat al vianant. Amb aquesta urbanització es potenciarà molt més la idea de nucli antic i permetrà dinamitzar l’activitat econòmica que s’hi desenvolupa. El termini d’execució és de vuit mesos i es farà en dues fases: la primera suposa el tall del carrer d’Andreu Vidal durant 4 mesos, que és la que en aquests moments s’està realitzant, i la segona fase suposarà el tall del carrer de Monges i de Sant Joan, durant quatre mesos més. En ambdós casos es permetrà l’accés de vehicles de càrrega i descàrrega i la dels vehicles de l’aparcament privat afectat. El pressupost de les obres és de un milió dos-cents mil euros.

Pel que fa al projecte de millora de l’accessibilitat sota la C31 s’ha de destacar que és fruit d’un procés de participació ciutadana, en el qual, mitjançant una jornada a la plaça de Rosa Sensat els ciutadans que van participar van exposar les diferents necessitats que tenien al voltant d’aquest espai. Posteriorment es va desenvolupar el projecte executiu per part dels tècnics i en un Plenari del Pla de Barris, al que van assistir tots aquells que havien dit la seva, es va explicar tot allò que s’havia incorporat a petició dels ciutadans.

L’autopista C31 parteix en dos la zona d’intervenció del Pla de Barris. Pels desplaçaments a peu entre la plaça de Rosa Sensat i el CEIP Pompeu Fabra i la zona sud de l’autopista, es crearà un pas al voltant de la parada del tramvia, traient els cotxes aparcats d’aquest indret i alhora ordenant les zones d’aparcament de l’entorn, millorant l’enllumenat, adequant el pas als vianants, aconseguint així el principal objectiu que és millorar la connectivitat augmentat la seguretat en els espais públics. La durada d’aquestes obres també serà quatre mesos i durant algunes setmanes es veurà afectat el mercat dels dimarts en aquest punt.

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala