Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 20 de Octubre de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 6/10/2017

Es posen en marxa els nous serveis de neteja viària i de recollida de residus sòlids urbans
- La neteja viària s’intensificarà - més torns i més dies- i la recollida de residus inclourà més contenidors.

Aquesta setmana han començat a funcionar els nous serveis de neteja viària i de recollida i transports de residus sòlids urbans, adjudicats a l’empresa Urbaser, que s’acabaran d’implantar durant el primer trimestre de 2018.

El nou contracte integra els dos serveis per ser més eficient. D’una banda, donarà resposta a la realitat actual de la ciutat racionalitzant els recursos al llarg de l’any en funció de les necessitats i, d’una altra, adaptarà el servei a la normativa ambiental i de residus. Sant Adrià ha canviat molt en l’última dècada tant pel que fa a la dimensió (nous barris amb zones residencials), com a la densitat de població i a l’ús dels espais públics (la recuperació de zones per als ciutadans ha fet que en aquests darrers anys es generin noves maneres d’utilitzar els carrers i espais públics).

Per poder atendre la demanda actual de la ciutat, el nou contracte incorpora unes millores que no estaven incloses en l’anterior, vigent durant 14 anys:

La neteja viària s’intensifica i ofereix més serveis

- Més torns. Hi haurà dos torns, un de matí i un de tarda; fins ara hi havia un servei de matinada a migdia. El nou contracte també inclou un servei de repàs i d’actuació immediata.

- Ampliació dels dies. Ara comprèn tota la setmana, de dilluns a diumenge, mentre que abans només era de dilluns a dissabte. A més a més, el nou contracte, a diferència de l’antic, inclou un servei de neteja viària els dies festius.

- Activitats especials com ara les que s’han de fer per la Festa Major, la Cavalcada de Reis, etc., les quals requereixen un reforç del servei, també hi estan incloses

- Augment de la mecanització de l’escombrada; incorporació de la neteja mixta, com a novetat, i manteniment de la neteja manual. Amb aquesta combinació d’actuacions s’assolirà un servei de més qualitat.

- Es reforça i es regularitza la neteja aiguabatent a tots els barris, aprofitant les aigües freàtiques del municipi.

•	La neteja viària s’intensificarà - més torns i més dies-  i la recollida de residus inclourà més contenidors, tant de rebuig com de selectiva, i més punts de recollida. Foto: Viquipèdia

La recollida de residus es modernitza

- Canvi dels contenidors i augment dels punts de recollida. Es mantenen els contenidors soterrats, mentre que els contenidors de superfície se substitueixen per d'altres més moderns, integrats a l’espai públic i més accessibles. Cal destacar que els nous contenidors incorporen un xip d’identificació que permetrà gestionar i optimitzar el servei. A més a més, s’amplien els punts de recollida i s’incrementen en un 30% els contenidors de selectiva per assolir una cobertura total de totes les fraccions de residus. Amb aquesta mesura es busca, d’una banda, la comoditat de tots els ciutadans i ciutadanes, i d’una altra, disminuir els desbordaments dels contenidors.

- Modernització i ampliació de la maquinària, més eficient i menys contaminant.

- Recollida de mobles i trastos vells: es farà 2 dies per setmana de manera concertada. Els ciutadans podran concertar data i hora de recollida a través d’una web o d’un telèfon d’atenció que està previst posar en marxa properament. El nou contracte també aposta per l’economia circular i, en aquest sentit, proposa la creació d’un espai virtual d’intercanvi i reutilització de mobles i trastos vells.

- Intensificació del manteniment dels contenidors: es netejaran més, tant per dintre com per fora, i s’hi farà un tractament contra la pudor.

- Millores en els serveis de mercats. Recollida selectiva adaptada al funcionament del nou Mercat Municipal i millores a l’espai que ocupa el Mercat d’Encants.

Altres aspectes rellevants del nou contracte són la incorporació de la gestió de la qualitat del servei (sistemes de seguiment i pla de millora); l’aposta per un programa de comunicació amb accions de sensibilització i d’educació cívica adreçat a la ciutadania, i el compromís social, ja que compta amb persones discapacitades per desenvolupar tasques específiques, alhora que en promou la integració laboral.

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala