Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 12 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 28/10/2010

Cultura emprenedora i escola
- Dos conceptes cada cop més units, sobre la taula

Ara mateix, i fins al migdia, s’està duent a terme la jornada sobre la cultura emprenedora a l’escola. L’acte s’ha impulsat des de la Xarxa Local de Promoció Econòmica, Formació i Ocupació i la Diputació de Barcelona, amb el suport de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs.

David Palomar, regidor de Promoció Econòmica del consistori adrianenc, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda als assistents i d’exposar la jornada. “Estem intentant introduir, juntament amb els centres escolars del municipi, elements de cultura emprenedora a l’escola”, ha esmentat Palomar. Així doncs, ha mencionat també la importància i consolidació de dos projectes engegats l’any 2006 al municipi: els Seminaris de Generació d’Idees i Creació d’Empreses, i el Concurs d’Idees de Negoci a les Escoles.

Alfons Bonals i David Palomar, durant la presentació de la jornada. - Foto: Montse PallarèsEn ambdós projectes hi participen diversos centres escolars de secundària de Sant Adrià de Besòs, i estan adreçats a alumnes de 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. “El món educatiu és clau per difondre aquesta cultura emprenedora”, ha destacat el regidor durant la presentació.

A l’acte han estat presents membres de diversos ajuntaments que formen part d’aquesta Xarxa Local de Promoció Econòmica, Formació i Ocupació. Així doncs, s’ha comptat amb la presència d’Alfons Bonals, president de la Xarxa i regidor de Promoció Econòmica de l’Hospitalet de Llobregat. Bonals ha comentat que s’ha d’ampliar el punt de vista de l’emprenedoria més enllà de la necessitat, i que passi a formar part de la cultura social, començant des de la base: les escoles. També han assistit Carlos Gómez i Pepi López, de l’ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, o Rosa Esparrach, del consistori de Ripollet, entre d’altres.

La jornada és un punt de posada en comú de les diverses experiències a dins i fora del municipi, i ha comptat amb la participació de diversos tècnics i experts de Sant Adrià de Besòs. Sandra Hernández, tècnica de l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, ha estat l’encarregada de fer la primera ponència, tot explicant com es treballa des de Sant Adrià la relació entre cultura emprenedora i escola. També en formaran part de la jornada Sílvia Font, directora del Sant Gabriel, Wenceslao Serrat, professor de Formació i Orientació Laboral a l’IES Fòrum, Àngels Serrano, professora d’Economia a l’IES M. Vázquez Montalbán, els guanyadors del IV concurs d’Idees de Negoci, Alba Millán i Álvaro Pérez, l’empresària Liliana Monge, la directora de l’oficina de “La Caixa”, Mª José Saldaña, la directora del Centre de Recursos Pedagògics, Carme Terrades, i Sònia Paredes, cap de secció de Desenvolupament Econòmic.

 

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala