Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 09 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Saéz - Sant Adrià de Besòs - 2/12/2009

El Consell d'Accessibilitat publica el Manifest del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat
- Demà, 3 de desembre, es lliuraran els premis del XI Concurs d'Accessibilitat

Constitució del Consell d'accessibilitat, el novembre de 2008. Foto: MSEl Consell d'accessibilitat de Sant Adrià de Besòs ha publicat avui el Manifest del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebrarà demà 3 de desembre. El consell, constituit el novembre de 2008, reconeix que: 

"Durant els darrers anys s’han fet a la nostra ciutat molts avanços en matèria d'accessibilitat, però també veiem, i hem de denunciar, que s’han fet alguns nyaps, la majoria dels quals pensem que no s’haurien produït si ens demanessin la nostra opinió sobre el terreny a l’hora de donar una obra per acabada, doncs si és bo per a nosaltres és bo per a tothom.

També volem fer especial menció a què no volem un tracte paternalista ni un tracte de favor per part de les institucions ni de la societat, només volem que els nostres drets reconeguts a la “Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat” es tinguin en compte i no quedin en paper mullat.

Tal com deia el lema de l’ONU de l’any passat per aquest dia, només demanem: “Dignitat i Justícia”.

“Dignitat i Justícia” és que les persones amb discapacitat física puguem passar per qualsevol lloc per on pot passar una persona sense aquesta discapacitat.

“Dignitat i Justícia” és que les persones amb discapacitat auditiva no se sentin aïllades pel fet de no poder accedir al discurs oral o per tenir dificultats per fer-ho. Hi ha mitjans que faciliten aquest accés! Ho fan possible! Només cal posar-los al seu abast i això de vegades no depèn exclusivament de les persones en qüestió, sinó de la societat en general i de l’Administració en particular.

“Dignitat i Justícia” és que les persones amb discapacitat visual pugin accedir arreu amb la màxima autonomia.

“Dignitat i Justícia” és que totes les persones, tinguem la discapacitat que tinguem, física, orgànica, sensorial, intel•lectual, puguem sentir-nos part de la nostra societat. Doncs seria indigne i injust que ens en consideréssim discriminats pel fet de patir una discapacitat, perquè tots tenim les nostres capacitats i les nostres discapacitats".

Demà, 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, es lliuraran els premis del XI Concurs d'Accessibilitat, a la sala d'exposicions del Centre de Producció Cultural i Juvenil Polidor. Aquest concurs té com a objectiu l'eliminació de barreres arquitectòniques i de la comunicació a la ciutat, la promoció de l'accessibilitat al municipi, el foment de la participació ciutadana, i la sensibilització de la població sobre la necessitat de fer una ciutat per a tothom.

Enguany s'han presentat quinze propostes que seran valorades en funció de la seva originalitat i innovació, la viabilitat d'execució i la repercussió positiva que tinguin per a les persones amb mobilitat reduïda o amb discapacitat sensorial del municipi. La guanyadora rebrà un premi de 600 euros. L'acte es durà a terme a les 12 hores.


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala